Başbakan Davutoğlu: Yargıda darbe yapmaya kalktılar

Başbakan Davutoğlu: Yargıda darbe yapmaya kalktılar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Gümüşhane mitinginde halka seslendi.

İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, Sulh Ceza Hakimliklerinin Paralel Yapı Soruşturması kapsamında tutuklanan 75 şüphelinin dosyalarına bakamayacağına ilişkin kararı mahkeme kararıyla yok hükmünde sayılmıştı.

"YARGIDA DARBE YAPMAYA KALKTILAR"

Konuyla ilgili olarak Başbakan Davutoğlu, "Dün yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar. Niye bunu yapıyorlar? Paralel olarak biz buradayız diyorlar. Devlet ve millet olarak biz de buradayız" dedi.

"BİZ BURADAYIZ DEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

"Dün biz Erzurum'dan Bismillah dedik. Şerler def ola dedik ya, hemen şer kendini gösterecek. Dün birden, yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar. Yetkili olmayan bir mahkeme, asliye hukuk mahkemesi yetkili olmadığı halde, yasaların dışına çıkarak, tutuklularla ilgili tahliye kararı aldı. Yetkin yok, yasal hiçbir zemini yok. Niye bunu yapıyorlar biliyor musunuz? Hala şunu demeye çalışıyorlar, biz buradayız, hala güçlüyüz.

"MİLLET OLARAK BİZ DE BURADAYIZ"

Ben de ona sesleniyorum; devlet olarak, millet olarak biz de buradayız. Meydanı size bırakmayız. Meydanı Pensilvanya'dan gelen talimatla hareket eden hakimlere, savcılara bırakmayız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.