Başbakan Davutoğlu'ndan Cizre açıklaması İZLE

Başbakan Davutoğlu'ndan Cizre açıklaması İZLE

Başbakan Davutoğlu, Konya'da dün yaşanan Cizre olayları hakkında konuştu.

Başbakan Davutoğlu Konya'da Cizre'de dün yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

Olayı özellikle bazı medya organlarının abartarak duyurduğunu açıklayan Davutoğlu "Cizre'de kaos var" görüntüsü ile olayı abartanlar var. Olayları hem provoke edenler var, hem de olayları abartarak toplumsal bir huzursuzluk çıkartmak isteyenler var." diye konuştu.

 

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

"Halkımızın tümünün huzura ihtiyacı var. Her türlü tedbiri alırız. Devlet her türlü tedbiri almaya muktedirdir. Olay bütün detaylarıyla incelenecek, bu tür provokatif sızma girişimlerine karşı her türlü tedbir alınacaktır.

"PROVOKATÖRLERE KARŞI HAZIRIZ"

Cizre'de huzursuzluk çıkarıp Irak ve Suriye'deki ateş çemberine Türkiye'yi almak isteyen provokatörlere karşı hazırız. Çözüm sürecine yönelik olumlu bir ortam oluşmuşken, süreci çatışma ortamına çekmek isteyen kesimler var.

"TEREDDÜT GÖSTERİLMEYECEK"

Provokatörlere karşı tedbir almanın en önemli yolu kamu düzeninin yeniden tesis edilmesi. Bu konuda tereddüt gösterilmeyecektir. Bütün vatandaşlarımızın bu tür bir asayiş olayları söz konusu olduğunda konuyu devlete bırakmaları önem taşıyor. Dünkü olaylarda provoktörler yakalandı. Bunun provokasyon olduğu ortaya çıktı.

"CİZRE'DE KAOS VAR DİYEREK ABARTANLAR VAR"

"Cizre'de kaos var" görüntüsü ile olayı abartanlar var. Özellikle de paralel yapı gibi medya gücü olanlar hem olayları provoke ediyor hem de olayları abartarak toplumsal bir huzursuzluk çıkarmak istiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.