Başbakan Davutoğlu'ndan Dağlıca açıklaması!

Başbakan Davutoğlu'ndan Dağlıca açıklaması!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Dağlıca'daki hain saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı. Güvenlik güçleri terörle uğraşırken, özellikle sosyal medya üzerinden bir kara propaganda başlatıldığına dikkat çeken Davutoğlu, "Bunu yapanları lanetliyorum" dedi. 16 as

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dağlıca saldırısı sonrası Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenledi. Bu terör saldırıları karşınızda ülkemizin birliği ve beraberliği konusunda tereddüt göstermedik. Bölücü terör örgütü çözüm sürecini sona erdirmeyi ilk sinyalleri vermişti. 24 Temmuz'dan bu yana terör örgütlerinin tümünün tasfiyesi için kuvvetli talimat verilmiştir. Aldığımız kararlarla birbiri ile tamamlayan adımlar atılmıştır. Kapsamlı bir operasyon yürütülmüştür.

'OPERASYONLARI HEDEFİ AÇIKTIR'

Şehirlerimizde odaklanan unsurlara karşı da son dönemde de Cizre’de gördüğünüz gibi operasyonlara başlanmış. Şemdinli’de de başarılı operasyonlarla önemli kazanımlar elde edilmiştir. Operasyonların hedefi açıktır, kamu düzenini sağlamak.

Dağlıca hattındaki karayolunda emniyeti teminat altına alıp, vatandaşlarımızın seyahat etmesini sağlamak.

TAHLİYE EDİLDİLER

Güvenlik birimlerimiz önce silahlı saldırıya arkasından mayınlı saldırılara muhatap olmuş anında cevaplar verilmiş dünden beri çatışmalar aralıksız devam ederek sürmüştür. Güvenlik birimlerimiz Derin Vadi de bulunan karayolunu kontrol altına almış dün akşamki çatışmalarda şehit düşen askerlerimize ulaşmış ve tahliye etmiştir.

DERİN ÇATLAKLAR OLUŞURDU

Böyle dönemlerde teröre karşı birlik ve beraberlik en temel ilkelerden biridir.

Şuan da dahi verdiğimiz talimatlar çerçevesinde operasyon yürümektedir.

Güvelik güçlerimizin çatışmalar esnasında dua ile destek veren milletimize teşekkürü borç biliyorum. Milletimizin desteği olmasaydı etrafımızdaki ülkelerde olduğu gibi derin çatlaklar oluşurdu. Bu ülkenin çocukları ülkeyi sonuna kadar koruyacaktır.

KÜRTÇE AĞITLAR YAKILDI

Daha önceki kardeşlerimizin arkasından Kürtçe, Türkçe ağıtlar yakıldı ama hepsinin arkasında anne ve babalar ‘vatan sağ olsun’ dediler. Bu ateş karşısında el ele omuz omuza vermezsek birbirimizle gereksiz tartışmaların içine girmek gibi küçük hesaplarda olursak milletimizin huzuruna çıkamayız.

LANETLİYORUM

Hepsinin ayrım gözetmeden emniyet görevlilerimizin gözlerinden öpüyorum. Onların fedakarlıklarını görmeyenleri lanetliyorum. Bir tarafta bu fedakarlıkları yapan askerimiz varken maalesef dün akşamdan bu yana özellikle sosyal medya üzerinden bir kara propaganda yürütüldü ki milletimizin birliğini bozmak için; lanetliyorum. Teröre karşı hep beraber mücadele ederken bu kara propagandaya karşı da omuz omuza vermek zorundayız. Nice sayılar üretildi sadece milletimizin moralini bozmak için... Terör mihraklarına mesajım ne yaparsanız yapın bizi geri döndüremeyeceksiniz.

HEPSİ TEMİZLENECEK

O dağlar o teröristlerden ne olursa olsun temizlenecek. Hava harekatı dahil her türlü çaba gösterildi, gösterilmeye de devam edecek. Kimsenin tereddüdü olmasın.

Şu anda Cizre sokaklarını barikat, mayınlarla tahrip edenlere karşı da bir operasyon yürütülüyor. Tek tek bu mayınlar temizleniyor. Güvenlik güçlerimiz canlarını ortaya koyuyor. Birileri de buradan hareketle Emniyet birimlerimize dönük olarak bir itibarsızlaştırma çabası içindeler.

Birileri ateş çemberine Türkiye'yi itmek istiyorsa, bilsinler ki en büyük gücümüz emniyet birimlerimiz ve demokrasimizdir.

KÜÇÜK HESAPLARI BIRAKIN

Buradan muhalefet partilerine de seslenmek istiyorum: Geliniz küçük siyasi hesapları bir kenara koyalım, Türkiye'nin milli birliğine, demokrasisine sahip çıkalım. Ortak idealler etrafında toplanalım. Ama dünden bu yana baktığımızda muhalefet partileri terör örgütünü eleştirmek yerine takındıkları tavır, hükümetimize ve AK Parti'ye dönük tavırlar ve hesaplar içerisine girmeleridir.

Birazdan sayın Kılıçdaroğlu ile talebi üzerine görüşeceğim. Ülkemizin huzuru ve birliği için bütün partileri aynı dili kullanmaya ve omuz omuza vermeye davet ediyorum. Terörle mücadeleyi bir seçim kampanyası haline dönüştürmek isteyenlere de diyorum ki açsınlar 7 Kasım'dan itibaren yapılan açıklamalara teker teker baksınlar.

7 Haziran'dan itibaren; terör örgütü çatışma ve ayaklanma çağrısında bulunmuştur. Onlar Türkiye bir zaafa düştü diye düşündüler. İstikrarlı bir iktidarın olmadığı bir Türkiye'de istediklerine başarabileceklerini düşündüler.

16 KARDEŞİMİZ TOPRAĞA DÜŞTÜ

1 Kasım'da Türkiye'de modern bir ülkede bir seçim nasıl oluyorsa o şartlarda, normal şartlarda bir seçim yapılması için her şeyi yapacağız. Aziz milletimize bir kez daha seslenmek istiyorum özellikle de şehit ailelerine; evlatlarını askere gönderen, Peygamber ocağına gönderen o ailelerin tutumu ortadayken Türkiye her şeyi başarır. Milletimiz, hükümetine, devletine güvenmelidir.

Dün şehit olan kardeşlerimiz mayınları sizin güvenle seyahat etmeniz için temizliyordu. 16 kardeşimiz toprağa düştü. Aziz şehitler o yolu emniyet altına alırken , Hakkarili, Dağlıcalı, Kamışlılı kardeşleri için şehit düştüler. Onları rahmetle anıyoruz.

Kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere karşı da Türkiye'nin her kesimine seslenmek istiyorum, bu kavgayı çıkarmak isteyenlere karşı en büyük güvencemiz sizin koca yüreklerinizdir. Bütün bu mihraklara karşı kardeşliği pekiştirmek için omuz omuz vermeliyiz. Bir kez daha şehitlerimize rahmet diliyorum, şehit ailelerine sabır ve milletimize baş sağlığı diliyorum.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.