Başbakan Davutoğlu'ndan Putin'e jet cevap!

Başbakan Davutoğlu'ndan Putin'e jet cevap!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Strasburg ziyareti öncesi havalimanında soruları cevapladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Strasburg ziyareti öncesi havalimanında soruları cevapladı.

Gazeteciler, Rusya Devlet Başkanı Putin'in ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesinde "Türkiye-Suriye sınırı kapatılsın" önerisi getirmesi Başbakan'a sordu.

Başbakan bu soruya "Türkiye’nin gıyabında iki ülke liderinin yaptığı görüşmelerin bir karşılığı ya da anlamı yoktur. Türkiye’nin sınırları sadece Türkiye’yi ilgilendirir" cevabını verdi.

Davutoğlu şöyle konuştu:

"SADECE TÜRKİYE'Yİ İLGİLENDİRİR"

Türkiye’nin gıyabında herhangi bir iki ülkenin yaptığı görüşmenin bizim için bir kıymeti harbiyesi bu anlamda yoktur. Kendi aralarında her türlü konuyu görüşebilirler ama Türkiye sınırlarıyla ilgili nihai sözü sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti söyler. Hiçbir başka ülkenin bu konuda, hele hele kapalı kapılar arkasında görüşme yapmasının bir anlamı da yoktur, kıymeti de yoktur. Bu zaten basına intikal eden bir bilgi ama arka planda ne vardır, ne için böyle bir spekülatif haber yayınlanmıştır, bunlar değerlendirmeye ihtiyaç hissedilen hususlardır. Türkiye sınırları, 5 yıldır süren bir iç savaşın tam bir yıkım gerçekleştirdiği Suriye’de sadece mültecilere insani bakımdan açık olmuştur. Şuanda Türkiye’nin misafir etmekte olduğu mülteciler göz önüne alındığında, dünyanın Türkiye’ye sadece teşekkür borcu vardır, hesap sorma hakkı ve haddi kimsenin olamaz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.