Başbakan Davutoğlu'nun grup toplantısı konuşması

Başbakan Davutoğlu'nun grup toplantısı konuşması

Başbakan Davutoğlu, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda Erdoğan'ın Bakanlar Kuruluna başkanlık etmesini eleştirenlere "Kıskanmasınlar" dedi.

Başbakan Davutoğlu, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

"UYUM İÇERİSİNDEYİZ, KISKANMASINLAR"

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Buruluna başkanlık etmesini eleştirenlere "Uyum içerisindeyiz, kıskanmasınlar" diyerek şu şekilde seslendi;

"İhanet çeteleri ülkemizi karalamak için ne yapıyorsa biz de dünyanın her tarafında kendimizi anlatacağız. Cumhurbaşkanımızla tam bir uyum içerisindeyiz ve bu uyumun bozulmasına hiçbir şekilde izin vermeyiz. Cumhurbaşkanımızın ihtiyaç hissettiğinde Bakanlar Kuruluna başkanlık etmesi Anayasal yetkidir. Kıskanmasınlar. "

Davutoğlu: Uyum içerisindeyiz kıskanmasınlar - Video

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

"Bizim siyasetimiz birlik siyasetidir, vahdet, yürek ve gönül siyasetidir. Bunu anlayamadılar.Biz bu al bayrağı her yerde dalgalandıracağız. Biz bu sevdayı ülkenin her yerine nakış nakış işledik. Nasıl Çanakkale'de, Yemen'de, Sarıkamış'ta millet omuz omuza savaşmışsa, bu ülkede fitne sokulmasına izin vermeyeceğiz. Milliyetçilik, vatanperverlik ancak ve ancak bu ülkenin sembolünü yükseltmekle olur.

DİYARBAKIR'DAKİ KONUŞMAMDAN RAHATSIZ OLDULAR

Benim Diyarbakır'daki konuşmamdan rahatsız oldular. Demekki doğru yoldayız. Türk-Kürt kardeştir diyenleri gördüler rahatsız oldular. Evelsi gün Batman'da da bu slogan atıldı, Muğla'da, Aydın'da da atıldı. İşte bizim siyasetimizin kardeşlik prensibi budur. Sizin döneminizde bırakın Türkçe'yi dünyaya yaymayı, ülkemizde bile eğitim seviyesinde ne durumda olduğumuzu biliyoruz.

Orada Kobani'den gelen kardeşlerime selam ettim. HDP'de MHP'de bundan rahatsız oldu. Çünkü HDP Kobani istismarı yaparak 6-7 olaylarını çıkardı. MHP'de rahatsız çünkü siyasi istismar kapıları kapanacak. Biz sahip çıktık, çıkacağız.

BAHÇELİ MİT TIRLARINA OPERASYON YAPILIRKEN NEREDEYDİN?

Bahçeli, konuşuyorsun ama yardım götüren MİT tırlarına operasyon yapıldığında neredeydin? Türkmen obalarına gidiyordu o tırlar neden ses çıkarmadın? CHP ile çatı aday gösterdin de bir kere bile Türkmenlere yardım etme konusunda yanımızda durmadın?

Ülkemizin birliği ve beraberliği söz konusu olduğunda hiçbir şekilde taviz vermemiz söz konusu olamaz. Onlar, bölmeye tahrik etmeye devam edecek, biz birleştirmeye bütünleştirmeye devam edeceğiz.

KISKANMASINLAR

İhanet çeteleri ülkemizi karalamak için ne yapıyorsa biz de dünyanın her tarafında kendimizi anlatacağız. Cumhurbaşkanımızla tam bir uyum içerisindeyiz ve bu uyumun bozulmasına hiçbir şekilde izin vermeyiz. Cumhurbaşkanımızın ihtiyaç hissettiğinde Bakanlar Kuruluna başkanlık etmesi Anayasal yetkidir. Kıskanmasınlar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.