Başbakan Davutoğlu'nun grup toplantısı konuşması İZL

Başbakan Davutoğlu'nun grup toplantısı konuşması İZL

Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında Kobani'deki olaylardan bahsetti. "Suriye'de 3 buçuk yıldır büyük bir zulüm var" diyen Davutoğlu devamında, "Mesele Kobani değil, mesele Türkiye'ye baskı yapmak" ifadelerini kullandı.

İFTİRA ATANLAR ŞİMDİ YARDIM İSTİYOR

"3 buçuk yıldır Suriye'de büyük bir zulüm var. 300 bine yakın kardeşimiz şehit edildiler. 4 buçuk milyon mülteci Suriye'den kaçmak zorunda kaldı. Türkiye'ye IŞİD'e yardım ediyor iftirasında bulunanlar şimdi 'Türkiye silah yardımı yapsın' diyor.

MESELE KOBANİ DEĞİL

Mesele Kobani değil, Türkiye'ye baskı yapmak. Ey HDP ve Kılıçdaroğlu, Bayınbucak ve Çobanbey'de Türkmenler,  Tel Abyad'da Araplar katledilirken neredeydiniz?"

 

Davutoğlu'nun konuşmalarının satır başları;

Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Partisinin ilk grup toplantısını, 1 Eylül'de Meclis'te hükümet programını okuduğu gün yaptıklarını anımsatan Davutoğlu, aradan 44 gün geçtiğini söyledi.

Davutoğlu, haftalık grup toplantılarının hem ortak akıl ve vicdanların harekete geçtiği hem de istişare imkanı sağlayan bir platform olarak çok önemli işlem gördüğünü kaydetti.

TÜRK SİYASİ TARİHİNDE BİR İLK

Aradan geçen 44 gün içinde yaşanılanlara değinen Davutoğlu, Türk siyasi ve demokrasi tarihinin, ileride onurla anılacak iki önemli görev değişikliğini ağustosta gerçekleştirdiklerini belirtti. Davutoğlu, "Siyasi tarihimizde ilk kez, aynı kadro içinden gelen iki devlet başkanı, iki cumhurbaşkanı, birbirine görevleri, iki dost, aynı siyasi hareketin iki ferdi olarak devir teslim ettiler. 95 ülkenin katılımcılarının, liderlerinin bulunduğu bir törenle" diye konuştu.

Davutoğlu, vakit kaybetmeden, hiç ara vermeden, çok tempolu bir çalışma içine girdiklerini, 6 Eylül'de güvenoyu aldıklarını, Bakanlar Kurulu'ndaki görev devir teslimlerinden sonra çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

VANDALİZM, EŞKIYALIK, TERÖR

Türkiye'de yeni hükümet, yeni Türkiye programını açıklamış, halkın seçtiği cumhurbaşkanı göreve başlamış, toplumda genel bir sükunet, son derece olumlu bir atmosfer oluşmuşken, Kurban Bayramı'nın 3. gününden başlamak üzere bir takım provokatörlerin, milletin sevincini kursaklarında bırakacak şekilde tam bir vandalizm, eşkıyalık ve terör faaliyetine giriştiklerini belirtti.

BUNU İLK KEZ YAPMADILAR

Bunu ilk kez görmediklerini dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Geçen yıl mayısta, Türkiye'de 3. köprü, 3. havaalanı, İstanbul'da büyük projelere imza atılmış, Türkiye Cumhuriyeti devleti ilk kez devlet anlamında IMF'ye borcunu sıfırlamış, dış borç defterini kapatmış, büyük bir bayramı yaşarken birileri Gezi provokasyonu başlatmıştı. 30 Eylül'de en kapsamlı demokratikleşme paketlerinden biri açıklanıp, başörtülü milletvekillerimiz özgür şekilde parlamentoya girmenin hazzı ve onurunu yaşarken, 16 Aralık'ta Türkiye Cumhuriyeti AB ile Ankara'da vize muafiyet anlaşmasını imzalamışken, milletimiz tam da bayram yaşarken 17 Aralık'ta bir başka tuzak kurdular."

PROVOKATÖRLERE GEREKEN HESAP SORULACAK

Birileri bu millete bayramları zehir etmeye çalışıyor. Ahdimiz ve andımız olsun ki bu millete bayramları yaşatmaya devam edeceğiz, kim ne yaparsa yapsın. Şimdi de bir şölen havası içinde cumhurbaşkanlığı görev devir teslimi yapılmış, hükümet kurulmuş ve şevkle göreve başlamışken, rehinelerimizin kurtarılmasıyla bütün millet bayram havasını yaşarken bu kez de yine taşeronlar, provokatörler devreye girdiler, bu bayramı bize zehir etmeye çalıştılar. Biz bu sınavları çok gördük. Bu sınavlar karşısında direnmeyi de biliriz o provokatörlere gereken hesabı sormayı da biliriz.

BU KEZ KOBANİ BAHANE EDİLDİ

Bu kez bahane Kobani bahanesiydi. Bu aslında 30 Mart seçimiyle, 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçimiyle darbe yemiş vesayetçilerin perde gerisinde oldukları, 2015 seçimini ipotek altına alma çabasıdır. 2015 seçimlerine, bu ülkeyi huzur içinde götürmeye kararlıyız. Bu bahaneyle yapılan şiddet, terör ve vandalizm sonucunda 33 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 polisimiz şehit oldu. 531 sivil araç, 631 resmi araç, önemli bir kısmı ambülans tahrip edildi, yakıldı. 214'ü okul olmak üzere, bin 122 bina yakıldı. Bunların arasında kütüphaneler, kuran kursları, müzeler, parti binaları, işyerleri var."

DEMİRTAŞ'I İŞARET ETTİ

Başbakan Davutoğlu, televizyonlarda, "Biz şiddete dönüşsün istemedik, sadece gösteri yapın demiştik" diye konuşanların bulunduğunu belirterek, "Biz bunu görmüyor muyuz, nasıl bir planlama yapıldığını hissetmiyor muyuz zannediyorlar?" diye sordu.

İLK HEDEFLERİ KAMU OTORİTESİ OLDU

Bütün şiddet ve vandalizmde üç şeyin hedef alındığını belirten Davutoğlu, bunlardan ilkinin kamu binaları ve kamu otoritesi olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

EKONOMİK KALKINMADAN RAHATSIZ OLDULAR

"Neden işyerlerine biliyor musunuz, kendilerine yakın olmadığı düşünülen işyerlerine. Çünkü çözüm süreciyle bütün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya büyük bir yatırım dalgası başladı. Çarşı, pazarlar hareketlendi, oradaki vatandaşlarımız barışın, ekonomik kalkınmanın huzurunu ve semeresini görmeye başladılar. Gelecek perspektifi olmaya başladı, istihdam artmaya başladı, teşvik paketi içinde 6. bölgeye aldığımız bu illerimize milyarca dolar yatırımlar gitmeye başladı. Rahatsız oldular. Çünkü biliyorlar ki eğer bu bölgelerimiz ekonomik olarak kalkınırlarsa, onların terör çığlıklarına, çağrılarına cevap vermeyecektir.

AK PARTİ TEŞKİLATLARINA MESAJ VERMEK İSTEDİLER

Üçüncü neden ise onurla aramızda bulunan il, ilçe belediye başkanlarımıza, bütün teşkilatlarımıza yönelik olarak sürdürülen saldırılardır. Yani AK Parti hedef alındı. Bununla şu mesajı vermek istediler: Bu coğrafyada bir tek biz oluruz. Başkasına izin vermeyiz. Birileri çekinebilir, CHP oraya ancak izinle gidebilir. Bayrak taşımadan Hakkari mitingi yapmak gibi. MHP çekinebilir ama bilsinler ki AK Parti'nin hiçbir ferdi, hiçbir şantajdan hiçbir tehditten korkmaz."

HSYK SEÇİMLERİ

Davutoğlu, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, HSYK seçimlerine de  değindi. Davutoğlu, TOBB İstişare Toplantısı'nda, "Yargı hür ve bağımsızdır" derken, adaletin her şeyin temeli olduğunu anlattığını, adaletin olmadığı yerde devletin de huzurunun da olmayacağını vurguladığını belirtti. Hakim ve savcılara, "Yargı bağımsızlığı demokratik bir siyasal sistemin ana unsurlarındandır" dediğini kaydeden Davutoğlu,"Bunda kimsenin şüphesi yoktur. Yargı bağımsızlığına saygımız her zaman vardır. Ama yargının kendi içinde herhangi bir vesayetin parçası haline gelmemesi veya tek bir grubun, şu veya bu grubun, şu veya bu çevrenin tesiri altına girmemesi de yargı bağımsızlığının ana unsurlarından biridir" diye konuştu.

BUNLAR OSMANLI DÖNEMİNDE DE OLDU

Davutoğlu, hakim ve savcılara, "Kendi vicdanınıza sorun ve kendi vicdanınızla oy verin. Kesinlikle HSYK'yı tek bir grubun eline teslim etmeyin. Öyle bir teslimiyet olursa, en büyük zararı siz görürsünüz" dediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Şimdi memnuniyetle görüyoruz ki HSYK seçimlerinde hakimlerimiz, savcılarımız hür iradeleriyle, çok özgür bir ortamda kendi tercihlerini yaptılar. Her birine kefilim. Türkiye'de yargı bağımsızlığının önemli eşiklerinden birisi gerçekleşmiş oldu. Çünkü demokrasinin şartı, özgür, bağımsız ve vesayetten uzak bir yargının oluşmasıdır. Bakınız geçmişte Osmanlı döneminde de oldu, yakın siyasi dönemimizde de... Yargı ne zaman bürokrasinin bir kesimiyle vesayet ilişkisine girmişse darbelere meşruiyet kazandırmıştır. 27 Mayıs, 12 Eylül darbesi... 28 Şubat yargısının brifing alması hepimizin bildiği şeylerdir. Ha bir yere gidip brifing almışsınız, ha yargının parçası olmayan bir yerden talimat almışsınız. Bunlar aynı. Bizim tek bir arzumuz var, vesayetten kurtulmuş yargı."

BM GÜVENLİK KONSEYİNDEKİ STATÜMÜZ DEĞİŞECEK

Başbakan Davutoğlu, New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile sürekli temas halinde olduğunu kaydederek, perşembe günü BM Güvenlik Konseyi seçimlerinin olacağını anımsattı. Davutoğlu, "İnşallah BM Güvenlik Konseyi'ne daimi olmayan üye statüsünde seçileceğiz. Eğer seçilirsek ki - büyük bir ihtimalle seçileceğimize inanıyoruz - ilk defa dünyada 5 yıl aradan sonra bir ülke tekrar seçilmiş olacak. Bu da Türkiye'nin önemini gösteriyor. Biz Türkiye'yi dünyanın her yerinde temsil etmeye, en güçlü şekilde hakkın, hukukun ve uluslararası barışın güvencesi olmaya devam edeceğiz" dedi.

BİRİLERİ TUZAK KURAR BİRİLERİ VİZYON KURAR

Türkiye'nin gelecek dönemde enerji koridorlarının, ulaştırma hatlarının havzası, kültür ve medeniyetlerin buluştuğu kültür havzası olacağını kaydeden Davutoğlu, kimsenin bundan şüphesinin olmamasını istedi. Davutoğlu, "Birileri tuzak kurar, birileri vizyon kurar. Biz vizyon kuruculardanız, vizyon kuruculardan olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ

Şehit düşen güvenlik görevlilerine, helikopter ve trafik kazasında şehit olan asker ve polislere rahmet dileyen Davutoğlu, "Yol hayır, yolcu hayır, istikbal hayır. Bu hayırlı yolun hayırlı yolcularına selam olsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.