Erdoğan: Bu haşhaşiler orayı bile dinlemiş

Erdoğan: Bu haşhaşiler orayı bile dinlemiş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye konusunda internete düşen ses saydı ile ilgili olarak, “Bu haşhaşiler, bu adiler, bu alçaklar orayı bile dinliyorlar. Bu vatana ihanet değil de nedir” dedi.

İSTANBUL (İHA)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmalarının son gününde Ataşehir’de vatandaşlarla buluştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş ve Ataşehir Belediye Başkan Adayı Nimetullah Topu ile birlikte halkı selamlayan Başbakan Erdoğan yarın yapılacak yerel seçimler için destek istedi.

“Olur sesimiz kısık da olsa gönlümüz konuşuyor” diyen Başbakan Erdoğan, “Elhamdülillah Konya’ya gidemedim ama Davutoğlu kardeşim 200 bin kişiye konuştu. Kayseri’de Taner Yıldız kardeşim 150 bin kişiye konuştu” ifadelerini kullandı.

Ataşehir’de tüm pankartlarının kesildiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Ne kadar yolda pankartlarımız varsa kesmişler. Kim bunlar diye araştırdım. Maalesef burada AK Parti’nin gelişini kim hazmedemeyebilir. Pankartları kesmişler. Bunlarda dürüstlük yok, takiye var, yalan var, iftira var” dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun kendisine iftira attığını söyleyen Başbakan Erdoğan, “Ne diyor İsviçre bankalarında 13 tane hesabım varmış. Eğer dürüstsen, vicdanın varsa, karakterin dürüste diyorum ki çıkar o hesapları. İddia sahibi ispatla mükelleftir. Sen bir avukata vekalet ver ben de vereyim. Gitsinler İsviçre’ye ortaya çıkarsınlar. Sen züğürtsün ya o paraları sana vereyim. Siirt’te söyledim bugüne kadar cevap vermedi. Bahçeli de öyle. Bol iftira. Montaj dublaj, bunları mesleği bu. Pensilvanya’da bir imalathane varmış sarayın yanında. Orada imalatlar yapılıyor. Ben Kılıçdaroğlu’na yeni mesleğini de tavsiye ettim. Tahtakale ya da Unkapanı’nda en ideali sana kasetçi dükkanı açmak. Senden bu olur” diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu’da mitingler düzenlediğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Niye Kılıçdaroğlu, Bahçeli gidemedi. Oralar Türkiye değil mi? Hani sen her yere giderdin. Gidemez. Hakkari’ye gitti bayrağımızı dalgalandıramadı. Sadece CHP bayrağı dalgalandırdı. Ondan sonra kalkmış bize bayrak dersi veriyor. Sen kim, bayrak kim” şeklinde konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Atatürk’ü istismar ettiğini savunan Başbakan Erdoğan, “2.5 milyon genç bu seçimde oy kullanacak. ‘Oyunuzu Atatürk’ün partinize verin’ diyor. Atatürk sağ olsa seni zaten kapıdan içeri sokmazdı. Neden Atatürk’ü istismar ediyorsun. İnönü geldi Atatürk resmini paranın üzerinden kaldırdı. Devlet dairelerinden posterini kaldırdı kendi posterini koydu. Kılıçdaroğlu yoksa sen de aynı şeyi mi yapacaktın. Ona mı sığınıyorsun. Biz şunun bunun partisi değiliz milletin partisiyiz. Biz ilkeler üzerine kurulu bir partiyiz. Tayyip Erdoğan bugün var yarın yok ama millet baki” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Suriye ile ilgili ortaya çıkan son ses kaydını da değerlendiren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Biz Milli Güvenlik Kurulu’nda bir çalışma yapıyoruz ve neticesinde Dış İşleri Bakanlığımıza, Milli İstihbarat Teşkilatı’na ve Genel Kurmay Başkanlığı’na görev veriyoruz. Niçin. Suriye Kuzeyi’ndeki Süleyman Şah türbesinin tehdit altında olması sebebiyle onun korunmasına yönelik. Konuyla ilgili üst düzey milli güvenliğimizi ilgilendiren toplantı yapılıyor. Bu haşhaşiler, bu adiler, bu alçaklar orayı bile dinliyorlar. Dinlemekle kalmıyorlar bir de bunu sosyal medya üzerinden açıklıyorlar. Ben bu Pensilvanya’ya gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum. Bu vatana ihanet değil de nedir.

Şu ana kadar ne Kılıçdaroğlu, ne Bahçeli’nin ağzından bir laf çıkmadı. Çıkmaz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey göremezsiniz. Devlete millete ihanet konusunda iktidarla birleşmeyen bir muhalefet göremezsiniz. Maalesef bizdeki muhalefet bu. Yarın vereceğiniz oy aynı zamanda bu ihanet şebekesini de ortaya çıkarmaktır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.