Erdoğan'ın sözü balkonda kalmadı

Erdoğan'ın sözü balkonda kalmadı

Balkon konuşmasında, “İstemeden incittiğimiz siyasiler varsa onlardan da helallik diliyorum. Ben hakkımı helal ediyorum” diyen Erdoğan, seçim döneminde açtığı 17 davadan vazgeçti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim akşamı helallik isteğiyle ilgili olarak ilk adımı attı. Erdoğan, seçim sürecinde açtığı 17 davadan vazgeçti. 12 Haziran seçimi akşamı AK Parti Genel Merkezi’nde yaptığı balkon konuşmasında seçim sürecinde istemeden kalbini kırdığı, üzdüğü bütün kişilerden helallik isteyen Erdoğan, konuşmasında, kampanya sürecinde yaşananların, söylenenlerin, yanlış anlamaların, incitici kelamların meydanlarda kalmasını dileyerek, “İstemeden incittiğimiz siyasiler varsa onlardan da helallik diliyorum. Ben aziz milletime, tüm siyasi partilere hakkımı helal ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Büyük bir olgunluk örneği

Erdoğan avukatları aracılığıyla, toplam 400 bin TL’lik 16 manevi tazminat davasıyla 1 ceza davasında şikayetin geri çekilmesi için mahkemelere başvuru yaptı. Konuyla ilgili TVNET’e konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Başbakanımız seçim kampanyaları döneminde diğer siyasi parti liderlerinin kendisine yönelik kişilik haklarına saldırı anlamına gelebilecek sözlerinden dolayı davalar açtı. Balkon konuşmasındaki helalleşmenin hayata geçirilmiş somut bir yansıması olarak, bu davalarını geri çekti. Ben diyorum ki siyaset centilmenliğini de hayata geçirmemiz gerekiyor. Biz, ‘rekabete evet ama nezaketten yoksun rekabete hayır’ diyoruz. Yine aynı şekilde ‘barış içinde yarış’ olsun diyoruz. Çok büyük olgunluk örneği gösterdi. Kendisi bizleri çağırdı; ‘Arkadaşlar madem helalleşmeden söz ediyoruz, hesaplaşma zamanı değil. Beyaz bir sayfa açıyoruz. O davaları geri çekiyoruz’ dedi. Balkon konuşması balkonda kalmıyor” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’yla 10 dava vardı

Erdoğan’ın vazgeçtiği davalar şunlar:

Kılıçdaroğlu aleyhine:

4 Haziran İstanbul mitingindeki “Onun dişlerini sökeceğim” ifadesi...

24 Nisan Samsun mitingindeki “yürüttüğün paranın yarısını tasarruf etsek memleket güllük gülistanlık olacak” sözü...

15 Mayıs Mersin ve Maraş mitingindeki “Namuslu adamsan... Korkudan konuşamaz...”  ifadeleri...

27 Nisan Edirne’deki sözleri...

10 Mayıs Uşak ve Burdur mitingindeki “Hergele”  ifadeleri...

24 Mayıs Ardahan mitingindeki “Kasetleri çektiğini biliyoruz” ifadesi...

25 Mayıs Bayburt ve Gümüşhane mitingi “O hortumun ustası” sözleri...

16 Mayıs Elazığ’daki ifadeleri...

12 Mayıs Konya mitingindeki sözler...

17 Nisan Urfa mitingindeki ifadeler...

Gazetecilerle de helalleşti

Bahçeli aleyhine:

23 Mayıs Afyon’da “Erdoğan organize suç örgütü eş başkanı” beyanatı...

29 Mayıs İstanbul mitingindeki ‘densiz’ sözü...

1 Haziran tarihli basın açıklamasındaki “AKP’nin pis eli, Erdoğan’ın kumpasları, Erdoğan’ın çeteleri” ifadesi...

Namık Kemal Zeybek aleyhine:

12 Mayıs Simav’daki “Erdoğan’ı angut ilan ediyorum” sözleri...

Basın aleyhine:

Meriç Velidedeoğlu’nun “hominid (insanımsı) yönetici” yazısı...

Ahmet Altan’ın 15 Ocak ve 18 Ocak 2011 tarihli 2 yazısına(Kof kabadayı) 20 bin TL’lik bir tazminat davası ile 2 yıl 8 aya varan hapis istemiyle 1 ceza davası.

Yorgunluğu tatille atacak

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 20 Haziran tarihine kadar tatil yapmak için Ankara’dan ayrıldı. Erdoğan’ın tatilini geçirmek için Bodrum Rixos Oteli’ne gittiği tahmin ediliyor. 

İSRAİL’DEN KUTLAMA İsrail-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Robert Tiviaev, Başbakan Erdoğan’a bir mektup göndererek seçim başarısını kutladı. Mektupta, “İsrail parlamentosu, büyük ülke Türkiye’nin başbakanı olarak yeniden seçilmenizden dolayı en iyi dileklerimizi iletmemi istedi. Yakın geçmişin (Marmara gemisinin trajik olayları) kinlerini gömelim ve ülkelerimiz arasındaki dostluk ve işbirliğinin uzun tarihindeki ilhamı bulalım” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.