BAŞBAKAN, SAYGUN ZİYARETİ İÇİN İLK KEZ KONUŞTU

BAŞBAKAN, SAYGUN ZİYARETİ İÇİN İLK KEZ KONUŞTU

Başbakan Erdoğan, Balyoz hükümlüsü Ergin Saygun'un ziyaretiyle ilgili ilk kez konuştu.

 

Başbakan Erdoğan, Ergin Saygun'u ziyareti için "İnsani görevimi yerine getirdim. Herhangi bir beklentim sözkonusu değil" dedi...

Erdoğan, MKYK toplatısı öncesi parti genel merkezi önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'a haftasonu Balyozhükümlüsü Ergin Saygun'u hastanede yaptığı ziyaret soruldu.

"Ergin Saygun, benim mesai arkadaşımdı, insani görevimi yaptım, beklentim olmadı" diyen Başbakan Erdoğan, o ziyaret için şunları söyledi:

 

"Tutuklu olanlarla ilgili onlar bu ülkedeki mevcut yasaların bir gereği uygalamasıdır. Ama bunun dışında yapılan yasal bir düzenlemenin gereği olarak bir erteleme ile tahliye edilen Ergin Saygun birlikte mesajı yaptığım bir arkadaşım.

Yaşça benden büyük ama beraber seyahat yaptığım mesai arkadaşım. Bush'la o meşhur 5 Kasım 2007'de yaptığım görüşmede ABD'de Oval Ofis'te bizimle beraberdi. Ben insani bir görevi yerine getirdim. Başka bir beklentim olmadı Saygun Paşa gittiğim an değil ondan önce de durumu sıkıntılıydı. Ben o süreci de yakından takip ettim. Kızı Ece Hanım'la da bilgi alışverişinde bulundum. Şu anda insani bir görevi yapmanın memnuniyeti içindeyim. allah şifalar versin. bir başka subayımız olur aynı şeyi onun için de yaparım. Yasal uygulama başka bir şey bu tür bir durumda gösterilen tepki başka bir şey"

Erdoğan, Bahçeli'ye de cevap verdi:

Bahçelinin dünyası ile bizim dünyamız çok farklı. Bahçeli önce samimiyet dilini öğrenmeli. O dili bilmediği için milletimin verdiği ders ortadır. Samimiyet dilini yakalayamayanlarla yolculuğu var önce onu halletmeli. Ben o dille konuşmayacağım çünkü benim aldığım ahlak farklı. Milletimiz bir şeyi farklı taktir ediyorsa ona çok dikkat etmeli. Millet ak partiye niye yüzde 50 veriyorda bunlara yüzde 12 veriyor. Üç dönemdir bize yürü diyor.

Milletin yüzde 50'si akıllsız bunlar yüzde 12 ile akıllı. Böyle bir şey olabilir mi. Biz ahlak ve edep kuralları içinde görevimizi yapmaya devam edeceğiz. İstismarı değil istişareyi dikkate alacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.