Başbakan Erdoğan Obama ile görüştü

Başbakan Erdoğan Obama ile görüştü

Başbakan Erdoğan ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye yönetiminin atacağı adımları yakından izlemeye devam etme, önümüzdeki süreçte de karşılıklı istişareleri sürdürme konularında mutabık kaldıkları bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Obama bir telefon görüşmesi yaptı.

Bölge meselelelerinin yanısıra Suriye'deki olayların ele alındığı bildirilen görüşmeye ilişkin açıklama şöyle:

''Suriye'deki gelişmelere ilişkin durumun aciliyetine dikkati çeken taraflar, Suriye hükümetinin sivil halka karşı şiddet kullanması hususundaki derin kaygılarını ifade etmişler ve de demokrasiye geçiş için halkın meşru taleplerinin ivedilikle karşılanmasının önemine değinmişlerdir.

İki lider, Suriye'de akan kanın derhal durması ve halka yönelik şiddetin son bulması gerektiğine işaret etmişlerdir.

Taraflar, Suriye yönetiminin atacağı adımları yakından izlemeye devam etme, önümüzdeki süreçte de karşılıklı istişareleri sürdürme konularında mutabık kalmışlardır.''

Erdoğan ile Obama'nın Afrika'daki kuraklığı da ele aldığı belirtilen açıklamada, ''Afrika Boynuzu'ndaki trajik kuraklıkla mücadele için yakın işbirliği yapma, insanların hayatlarını kurtarmayı amaçlayan yardımları bölgeye ulaştırma çabalarını artırma konularında görüş birliğine varmışlardır'' denildi.

ABD'DEN SURİYE'YE YENİ YAPTIRIM UYARISI

ABD Suriye'ye yeni yaptırımlar uygulanabileceği uyarısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Suriye'de hükümet karşıtı gösterilerde halka karşı şiddet kullanımının sona erdirilmemesi halinde, yaptırım listesinin genişletileceğini söyledi. 

Öte yandan Suriye'deki insan hakları eylemcileri, ülkenin orta kesimlerindeki Humus vilayetinin Kuseyr kasabasında öldürülen sivil sayısının 11'e yükseldiğini belirttiler. Kasabada çok sayıda da yaralının olduğu kaydedildi. 

Askerlerin bu sabah 10 kadar tank desteğinde girdiği Kuseyr kasabasında, Bassatin bölgesine kaçmaya çalışan halkın üzerine ateş açtığı, kasaba sakinlerinin tarlalara kaçtığı bildirilmişti. AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.