Atanmışlar seçilmişlerin yasasını iptal edemez

Atanmışlar seçilmişlerin yasasını iptal edemez

Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda kullandığı "Bu ülkenin kurumları arasında bir çekişme yoktur, olamaz. Sınırları aşan her girişim yetki gaspıdır. Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz" şeklindeki sözlerinin benzerini bu kez ABD Başkanı Obama söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda kullandığı  "Bu ülkenin kurumları arasında bir çekişme yoktur, olamaz. Sınırları aşan her girişim yetki gaspıdır. Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz" şeklindeki sözlerinin benzerini bu kez ABD Başkanı Obama söyledi.
 
 
ABD Başkanı Barack Obama’nın başkanlık dönemindeki en önemli icraatı olan sağlık reformu yasasının Yüksek Mahkeme’ye taşınmasının ardından söylediği  “Atanmışlar seçilmişlerin hazırladığı yasaları iptal edemez” sözleri ülkede tartışmaya yol açtı.
 
Obama’nın sözlerine Cumhuriyetçi Parti’nin en kuvvetli başkan adayı Mitt Romney’den yanıt geldi. Romney, “Yüksek Mahkeme anayasada kendilerine verilen görevi yerine getiriyor. Onların böyle bir yasayı onaylamayacağından eminim” diye konuştu. Newsweek dergisinde yayımlanan David Dow imzalı makalede ise, yasayı reddetmeleri durumunda Yüksek Mahkeme yargıçlarının görevinden alınması gerektiği çağrısında bulunuldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.