Başbakan Erdoğan: Tarafsız olmayacağım

Başbakan Erdoğan: Tarafsız olmayacağım

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda tarafsız olmayacağını, milletten yana taraf olacağını söyledi.

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Üzülerek ifade etmeliyim ki ne yazık ki içimizde de hala parelel yapıya karşı gereken tepkiyi koymayanlar var. Kimi belediyelerde, kurumlarda, bakanlıklarda cesaretle bu işin üzerin gidilmediğini görüyoruz. Deve kuşu kafasını kuma gömer, hiç kimseyi göremediği için onu da hiç kimsenin göremediğini zanneder. Milletim kimin ne yaptığını çok iyi, çok güzel görüyor. Milletim kimin sessiz, tepkisiz kaldığını, kimin kafasını kuma gömerek ihanete göz yumduğunu, ortak olduğunu görüyor ve biliyor.

İzzetli bir mağlubiyet zelil bir galibiyetten iyidir. Kaybedersiniz ama izzetinizle kaybedersiniz. Hem kaybetmek hem de izzetinizi yitirmek olabilecek en kötü şeydir. MHP, CHP ve Pensilvanya'nın peşine takılarak hem seçimi kaybetmeyi hem de bir kez daha bu yönetim idaresinde izzetini kaybetmeyi göze aldılar

Eğer bu kardeşiniz seçilirse, tarafsız cumhurbaşkanı olmayacak. İki taraf var, bir millet, iki devlet. Milletin tarafında olan bir cumhurbaşkanı

Şu anda tuturmuşlar 'Başbakan istifa etsin'. Bunlar Anayasa'yı da okumuyorlar. Anayasa, aday olduğu zaman değil, Cumhurbaşkanı seçildiği zaman parti ve Meclis'le ilişiğinin kesileceğini söylüyor. Bizim adaylık sürecimiz Anayasaya uygundur, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hiç kimse de komik arayışların içine girmesin.

10 Ağustos'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti'liler dahil, CHP, MHP, HDP ve parlamento dışındaki diğer partilerden de oy alacağımıza yürekten inanıyorum. Diğer partiler çıkardıkları adaylarla seçmenlerini tam bir hayal kırıklığına uğrattılar.

- CHP şu anda tıpkı tek parti dönemlerde olduğu gibi millete itibar etmiyor. Milletin iyi bir seçim yapabileceğine inanmıyor. 1989'da Özal'ın cumhurbaşkanı olmasına, 2007'de bizim cumhurbaşkanımızı seçmemize karşı çıktılar. Şimdi de siyaset üstü, siyasetin dışından bir cumhurbaşkanı seçmek için adate cumhurbaşkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin vitririne bir vazo, bir saksı seçmenin gayreti içindeler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.