Başbakan Erdoğan'dan gençlere mektup

Başbakan Erdoğan'dan gençlere mektup

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gençlere mektup göndererek, paralel yapıdan uzak durulması ve paralel yapının tuzaklarına düşülmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimi için gençlere iletilmek üzere bir mektup kaleme aldı. AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları koordinasyonunda tüm illerde gençlik kolları üyeleri tarafından yaklaşık 3 milyon gence verilecek olan mektupta Erdoğan, Türkiye'nin gençlerine her zaman inandığını ve güvendiğini belirtti.

Gençlerin, her alanda en iyi, en kaliteli ve en modern imkanlara kavuşması için AK Parti iktidarının 12 yıl boyunca çok önemli yatırımlar yaptığını hatırlatan Erdoğan, tam bağımsız Türkiye'nin yeniden inşa tarihi olan 10 Ağustos günü gençlerin her birinden, bu tarihi günde sandığa gitmeleri, hür iradeleriyle oylarını kullanmaları ricasında bulundu.

'İHANET ŞEBEKESİ UYARISI'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kaleme aldığı mektupta dikkat çeken bir başka konu ise paralel yapıyla ilgili oldu. Başbakan Erdoğan, 'Manevi değerlerin istismarı suretiyle, kendi ülkesine ve kendi milletine ihanet içinde olan şebekelerden uzak durması, bu tuzaklara düşmemesi, üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konu' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın kaleme aldığı mektup şöyle:

'Değerli Genç Kardeşim,

Seni, aileni ve tüm sevdiklerini en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum.

Türkiye'nin son derece önemli bir dönüm noktasına yaklaştığı bugünlerde, Yeni Türkiye'nin enerjisi ve dinamizmi olarak sana ve tüm genç kardeşlerimize yürekten inandığımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Yeni Türkiye, hiç şüphesiz gençler tarafından inşa edilecek ve gençlerin Türkiye'si olacak.

Türkiye'nin gençlerine her zaman inandık ve güvendik. Gençlerimizin, her alanda en iyi, en kaliteli ve en modern imkanlara kavuşması için 12 yıl boyunca çok önemli yatırımlar yaptık. Gençlik için yapılan yatırımların miktarını, 12 yıllık süreçte tam 15 kat attırdık. En büyük yatırımı eğitime ve üniversitelerimize yaptık; her ile bir üniversite sloganıyla yola çıktık ve üniversiteyi gençlerimizin ayağına getirerek bu imkandan daha fazla genç kardeşimizin yararlanmasına zemin hazırladık. Binlerce öğrencimiz burs imkanından yararlanırken, isteyen her öğrencimize kredi imkanı sağladık.

Eğitim sistemimizde de köklü değişimlere gittik. Meslek liselerine uygulanan farklı katsayı sistemini kaldırdık. Üniversitelerimize kılık kıyafet özgürlüğü getirdik.

Bu ülkenin yönetiminde gençlerin söz hakkı olmalıdır diyerek, seçilme yaşını düşürdük.

Sevgili Genç Kardeşim,

2023 hedefleri yolunda milli ve manevi değerlerine bağlı, ahlaklı, etkin, girişimci, donanımlı, evrensel değerler ile kendi tarihinden aldığı değerleri harmanlamayı bilen bir gençlik tasavvur ediyoruz.

Gençliğimizin, şiddetten, istismar siyasetinden, başkalarının fikir ve yaşam tarzına tahammül edemeyen ideolojilerden uzak kalması; milli ve manevi değerlerine bağlı, özgür bireyler olarak geleceğe yürümesi en büyük arzumuz. Özellikle gençlerimizin, manevi değerlerin istismarı suretiyle, kendi ülkesine ve kendi milletine ihanet içinde olan şebekelerden uzak durması, bu tuzaklara düşmemesi, üzerinde hassayitle durduğumuz bir konu.

İnanıyorum ki Türkiye gençliği, maskelerin ardındaki karanlık yüzleri görecek, Türkiye'nin bağımsızlığına, bayrağımızın itibarına, vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin dirliğine yönelik her türlü girişimi iman ve vatan sevgisiyle dolu yüreğiyle etkisiz hale getirecektir.

10 Ağustos, işte bunun için son derece önemlidir.

10 Ağustos, Türkiye'de Cumhurbaşkanın ilk kez milletin oylarıyla seçileceği bir tarihtir.

10 Ağustos, bütün vesayetlerin artık sona ereceği, demokrasinin güç kazanacağı, kardeşliğin perçinleneceği bir tarihtir. 10 Ağustos, tam bağımsız Türkiye'nin yeniden inşa tarihidir.

Gençlerimizin her birinden, bu tarihi günde sandığa gitmelerini, hür iradeleriyle oylarını kullanmalarını, tarihi bizzat yazmalarını ve bu gururu da hayatları boyunca yüreklerinde taşımalarını diliyorum.

Genç kardeşim, bilmeni isterim ki, eğer sen yoksan, bir kişi eksik yazılacak.

Bu tarihi günde, yüreğinle, umudunla ve heyecanınla sandık başında olmanı, Yeni Türkiye'nin inşasına katkıda bulunmanı senden rica ediyorum.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkemize, milletimize, coğrafyamıza ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyor, senin ve aileni en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Recep Tayyip Erdoğan Başbakan, Cumhurbaşkanı adayı…'

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.