Başbakan Erdoğan: 500 terörist etkisiz hale getirildi

Başbakan Erdoğan: 500 terörist etkisiz hale getirildi

Başbakan Erdoğan, Denizli'de İmam Hatip Lisesi'nin açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, yaptığı konuşmada son 1 ay içinde düzenlenen operasyonlarda 500 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Başbakan ayrıca terör örgütünün silah bırakması halinde operasyonların duracağını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni eğitim yılını, Denizli'de yapılan Türkiye'nin en büyük imam hatip lisesinden açtı. Bin 500 öğrenci kapasiteli Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış töreninde konuşan Erdoğan, Çukurca'da dört asker ve Karlıova'da sekiz polisin şehit olmasına tepki gösterdi. Terörle mücadelenin her şartta devam edeceğini vurgulayarak, "Şüphesiz ki bir bedel de ödüyoruz, çünkü bu mücadele bedelsiz olmuyor. Akan kanların durmasını biz istiyoruz. Polis de asker de silah bırakmaz. Silah, polisin de askerin de demirbaş enstrümanıdır ama terörist silahı bırakırsa bilmedilir ki bu ülkede operasyonlar biter. Silah teröristin elinde olduğu sürece silahlar susmaz. Tüm bu alçakça saldırılara rağmen bölücü terör örgütüne karşı en kararlı şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz. Son 10 günde sadece Hakkari'de 123 terörist etkisiz hale getirildi. Şubatla ağustos ayları arasında 373, son bir ay içinde ise bölgede yaklaşık 500 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütüyle yılmadan mücadeleye devam edeceğiz." dedi.



28 Şubat sürecinde imam hatip okullarına yönelik ciddi kampanyalar yapıldığını ve önlerinin kesildiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Millet, imam hatip okullarıyla kucaklaşıyor. İmam hatip okulları, eski parlak günlerine dönüyor. 28 Şubat sürecinde milletin bu okullarından korkanlar, bu okullara kilit vurdular. İmam hatiplerin orta kısımlarını kapattılar. Lise kısmına da talep azalsın diye üniversite sınavına katsayı koydular. Bu zulme, bu baskıya TBMM'de 30 Mart'ta son verdik. Çıkardığımız yasayla imam hatiplerin orta kısmını yeniden açtık. Katsayının da kaldırılmasıyla imam hatipler, Milli Eğitim sisteminde yeniden yer alıyor. Ne zarar verdi size imam hatip okulları da kapattınız? İmam hatiplerden terörist, anarşist yetişmediği için mi bu okulların kapattınız? İmam hatip okullarına itibarını iade etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz." şeklinde konuştu.



Hükümete yöneltilen diğer bir eleştirininse 4+4+4 eğitim sistemi olduğunu ifade eden Erdoğan, "4+4+4 demiyorum, 444 sistemi diyorum. İnşallah bu sistem kısa sürede yerine oturacaktır. Bu yıl eksiklerimiz ve hatalarımız olabilir. Hayırseverlerimiz sayesinde inşallah 30 kişilik sınıflara bir an önce kavuşacağız. Bu yıl ilk kez 66 ay ve üzeri yaştaki çocuklarımız okula başlıyor. Bu haftadan itibaren onlar için hazırladığımız özel müfredatla eğitimlerini almaya başlayacaklar. 8. ve 9. sınıf öğrencilerimiz, seçmeli ders alabilecek. Ana muhalefet partisinin 66 ayla ilgili sıkıntısı var, hastaneden rapor alma kampanyasını başlattılar. Daha önceden yüzde 3 olan bu rapor alma oranı, şimdi sadece yüzde 4. Böyle yaptıkça daha da eriyeceksiniz. Velilerimizin talep etmesi ve en az 10 öğrenci olması halinde bundan böyle Kur'ân–ı Kerîm ve Peygamber Efendimiz'in Hayatı dersleri de hafta sekiz saat olmak üzere okutulacaktır. CHP, kademeli eğitime karşı çıktı, imam hatiplerin açılmasına karşı çıktı. Bunlar Kur'ân'dan kaçarlar. Ezan–ı Muhammedi'yi bunlar aslından Türkçeye çevirdiler. Merhum Menderes ise geldi ve aslına döndürdü." dedi.



Kendi torununun da ilkokula başladığına dikkat çeken Erdoğan, "66 aylık çocukların okula başlamasını, edep sınırlarını aşarak eleştirdiler. Şu anda Türkiye'de herkes 66 aylık çocuğunu okula başlattı. Benim torunum da bugün başladı, o da 66 aylık. Dünyada 197 ülkeden 126'sında okula başlama yaşı 6'dır. Dünyada 3, 4 ve 5 yaşlarında zorunlu eğitim uygulayan ülkeler var. Biz büyüyen ve büyük idealleri olan bir ülkeyiz. Bu ülke, 13 yaşındaki evladı Mehmed'i Devlet-i Âliye-i Osmaniye'nin başına getirecek iradede olan Murad'ların ülkesidir."
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.