Başbakan Erdoğan: Dersaneler kapatılacak

Başbakan Erdoğan: Dersaneler kapatılacak

Başbakan Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, dersanelerin 2013-2014'te kapatılacağını ifade etti.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dersanelerle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Başbakan Erdoğan, "Dershanecilik olayını kaldıracağız. Bundan kim gücenirse gücensin kusura bakmasınlar. Bu benim halkımın vatandaşımın ortak talebidir." dedi.

"DERSHANELERİ KALDIRIYORUZ"

Dünyada okula başlama yaşı 3 ile 7 arasında değişiyor. En yaygın yaş 6 yaş. 197 ülkeden 126'sında çocuklar 6 yaşında okula başlıyor. Bazı ülkelerinde okula başlama yaşı 5. Hatta bazılarında 4'e kadar inebiliyor. Biz 6 yaş uygulamasını başlattık. Tabi bu yıl bizim için bir geçiş dönemidir. 2013-2014 sistemin daha da oturduğu bir yıl olacak. Açık lise eğitim ve öğretimiyle ilgili bazı şikayetler aldım. 18 yaş üstü gibi bir kayıt değildir. Ortayı bitirdikte sonra isteyen aynı şekilde liseye gidebilir. Dersanecilik olayını kaldıracağız. Bunlar kim gücenirse gücensin bu benim halkımın ortak talebidir. Şunu soruyor haklı olarak okullar niye var? Biz iktidara geldiğimizde çok ilginç bir şeyle karşılaştık. Üniversite sınavı soruları ortaöğretim müfredatına göre değil dersane müfredatına göre hazırlanıyordu. Tamamen dersanecilere çalışıyorlardı. Benim parası olmayan gücü olmayan vatandaşım elinde davarı varsa onu satıyordu. Bu adalet mi? Bunu nereye kadar savunacağız.

Gerek Hüseyin Çelik Bey, gerek Nimet Bakanım olsun gerekse son bakanımız olsun büyük hizmetler yaptı. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah yarın yapacağımız yeni atamayla 40 bin kadrolu öğretmeni atayacağız. Eğitime kazandırdığımız derslik sayısını da 10 yılda 181 bin 316'ya ulaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.