Erdoğan: O emekli askerler ihanet içerisinde

Erdoğan: O emekli askerler ihanet içerisinde

Başbakan Erdoğan İstanbul'da açılış töreninde konuşma yaptı.

Konuşmasından satırbaşları...

Biz üretiriz onlar laf üretir. Tünel açılınca Kağıthane'den 2 dakikada Dolmabahçe'ye geleceğimizi düşünmüyorduk dediler. Biz dedik ki Taksim'den Hacıosman'a doğru metro günlerini hatırlayın. Bizden öncekiler temel atmıştı biz tamamladık.

Ülkemizde bir şey var ki çok sıkıntı. Bizi kıskançlık öldürüyor. Birileri bir şey yapamıyorsa yapanın da önünde bariyer oluşturuyorlar. Derdimiz Taksim'den metroyu İTÜ kampüsünden çıkarmaktı amacımız triyaj alanı oluşturmaktı.

Ne yazık ki o zamanın ünivbersite yönetimi bana hendek atlattı o projeyi yaptırmadı. Mecburen Sanayi Mahallesi'nin altında yapmak zorunda kaldık ki bize 250 milyon bugünün parasıyla TL'ye mal oldu.

Biz birbirimizle dayanışma halinde olmazsak kiminle dayanışma halinde olacağız. İşte Hacıosman işte Tünel. Bugün Sarıyer-Çayırbaşı tünelinin açılışını yapıyoruz. Bu tünelle Hacıosman'dan Kilyos'a gitmek isteyen 1 saatlik yolu 5 dakikaya inecek.

İstanbul trafiğine yaklaşık yeni 500 otomobil giriyor. Vatandaşımız da toplu taşıt kullanma kültürünü geliştirmemiz gerekiyor.

Metro nedir hafif metro nedir önce bir öğren. Senin İzmir'de bahsettiğin hafif metrodur. İzmir bu ulaşım sistemlerini yapamamıştır.

Metrobüste ufak bir kaza ya da duraksama oluyor. Hemen merkez medyada bir bakıyorsunuz olay oluyor.

Biliyorsunuz Kadıköy-Kartal metrosunu da açtık. Yani ben Kılıçdaroğlu'na tavsiye ederim. Hiç olmazsa metroyu görür. Kadıköy de Kartal da muhalefetin elinde. Ama burada benim halkım var biz hizmet siyaseti yapıyoruz

Buyursunlar dağa çıksınlar. İki tercih var ya Kandil ya TBMM. Eğer Mewclis diyorsan gel mücadeleni Meclis'te ver. O zaman seninle müzakere masasına oturacak siyasi parti bulursun. Sadece tokalaştık diyor. Biz senin öpüşmeni de gördük. 'Merhaba' eğer buysa biz yanmışız. Oradaki tabloyu beninm milletim gördü.

CHP'ye, MHP'ye sesleniyorum. Gelin Sivas'ın ötesinde teşkilatlarınızı ayağa kaldırın, çalışsınlar, halkın arasına karışsınlar. Diyorum ki; tabela partisi olmayın, halkın arasına karışın. Orada sadece AK Parti olmamalı, siz de olmalısınız. Orada beraber demokrasi mücadelesi verelim, demokrasiyi birlikte güçlendirelim. Teşkilatı çalıştıracaksınız, sürekli... Bu süreklilik kazanırsa o zaman göreceksiniz ki, terör örgütü ve onun uzantısı, bu ülkede ciddi manada kan kaybedecektir

AFYON'DA 25 ASKERİN ŞEHİT OLMASI

25 askerimizin acısı hepimizi dağladı. Doğal olaylarda olanlar aynı şekilde hepimizi üzüyor. Perşembe günü olay olduğu andan itibaren atılan başlıklar yapılan yorumlara bakın. Biri geliyor uzman çıkarıyor, biri emekli asker çıkarıyor. Eski zamanda kalmış bilgileriyle konuşuyor

Bazı emekli askerler geldikleri ocağa ihanet ediyor. Bu ahlaki vicdani değildi.

Bazı köşe yazarları da hataları bir anda netice bekliyor.

Biz yangını söndürmenin telaşı içindeyiz onlara sıkıştırıyor. Onların derdi biz ne kadar sıkıştırırız zarar veririrz dertleri bu.

O gazete köşe yazarları kendi patronlarına o dere yatağına niye bina yaptın diye sormazlar. Ama belediyeye sorarlar.

Ayrıntılar Geliyor...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.