Başbakan Erdoğan TŞOF Genel Kurulu'nda konuştu

Başbakan Erdoğan TŞOF Genel Kurulu'nda konuştu

Başbakan Erdoğan Türkiye Şoförler Odası'nnı Genel Kurulu'nda konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Sektöre yönelik üst üste müjdeler verdik. Kredi limitlerini düşürdük. Faiz oranlarını indirdik. Eskiden şoförlerimizin yollarda neler çektiğini çok iyi biliyoruz. Bolu Dağı'nda yaz ya da kış şoförlerimizin nasıl dualar ederek oralardan geçtiğini, maalesef o yollarda ne kadar canımızın yitip gittiğini çok iyi biliyoruz.

"17 BİN KM'İN ÜZERİNDE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPTIK"

2002 yılına kadar 79 yıl içinde böllünmüş yol uzunluğu 6 bin 500 km idi. Biz ise 17 bin Km'nin üzerinde bölünmüş yol yaptık. Bunun en yakın şahidi sizsiniz. Bu yolları birileri inatla görmüyor.

"YA BU YOLLARI GÖR BE"

Ya bu yolları gör be! Şu anda bölünmüş yol uzunluğumuz 23 bin 100 km'ye ulaştı. Allah'a hamdolsun kaza sayısı azaldı. Özellikle de ölümlü kazalarda azalma oldu.

"BOLU DAĞI TÜNELİ'Nİ BİTİRDİK"

Uzun yıllar bitirilemeyen Bolu Dağı Tüneli için acaba burayı patates deposu mu yapsak şeklinde öneriler getiriliyordu biz geldik buranın parasını verdik ve bitirdik. Şimdi Bolu Dağı korkumuz var mı bizim? Yok... Türkiye'yi tünellerle, viyadüklerle, köprülerle ve yollarla donattık. Birçok ilimizde trafik ciddi oranda rahatlatıldı.

"ŞOFÖR KARDEŞLERİMİZİ MEMNUN ETMEK İSTEDİK"

3. Köprümüzün inşaatı önümüzdeki yıl bitecek. Buradan araçların yanı sıra trenler de geçecek. Yaptığımız yatırımlarla özellikle siz şoför kardeşlerimizi memnun etmek istedik. Mevcut sorunlarınızın farkındayız ve çözüm üretmek için çaba sarf ediyoruz.

"GEZİ DEDİLER TÜRKİYE'NİN İSTİKRARINI BOZMAYA ÇALIŞTILAR"

12 yılda huzur ve kardeşlik içinde hayaller gerçeğe dönüştü. Milli gelirimiz bakın ne seviyelere geldi. Ancak birileri bunu istemiyor. Türkiye'nin kalkınma yarışından uzaklaştırmak istiyorlar. Gezi olayları dediler, Türkiye'nin istikrarını bozmaya çalıştılar.

SOMA İÇİN YENİ DÜZENLEMELER

Tasarı ve tekliflerin yasalaşmasıyla çalışanları yakından ilgilendiren bazı düzenlemeler hayata geçecek. Soma'da maden şehitlerinin yakınlarını ilgilendiren bir takım değişiklikler yapılacak. Sigortalı bir işçi hayatını kaybettiğinde yakınlarına maaş bağlanıyor. Soma'da 67 şehidimiz ailesi şartları karşılamadığı için maaş hakkından yararlanamıyor. 1 gün çalışmış olsa da sigortalı olarak vefat eden madencilerimizin yakınlarına bu maaş hakkını getiriyoruz.

"EMEKLİLİK YAŞI 'YE DÜŞÜRÜYORUZ"

Vefat etmiş madenci kardeşlerimizin prim borcunu siliyoruz. Şehitlerimizin yakınlarından muhtaçlık şartını kaldırıyoruz. Çalışan işçi kardeşlerimize madenin kapalı olduğu süre içerisinde maaş ödenmesi şartını getiiroyoruz. Kendilerine çalışamadığı dönemde işsizlik maaşı olarak ayrıca ücret ödenecek. Şehit madencilerimizin ailelerinden bir kişi kamuda istihdam edilecek. Emeklilik yaşını 55ten 50'ye çekiyoruz.

Yaşından önce emekli olmak istiyorsa yıpranma payıyla birlikte madencilerimizin 43 yaşında emekli olma hakkı sağlanıyor. Soma ve tüm amdencilerimiz için bu düzenlemenin şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz. Vatandaşlıktan çıkanlara yurt dışı borçlanma imkanı getiriyoruz. Yurt dışı sigortalılık başlangıç süresi Türkiye'de de geçerli olacak.

Gelir testine başvurmadıkları için kendilerine borç çıkarılan ama ödemeyen 4 milyon vatandaşımızın borçlarını yeniden yapılandırıyoruz. "

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.