Erdoğan'dan Fethullah Gülen'e davet

Erdoğan'dan Fethullah Gülen'e davet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'e seslenerek, 'Gurbet hasrettir. Hasret bedeli çok ağırdır, faturası çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz' dedi.

Türk Telekom Arena'da Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreninde konuşanBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, kürsüye çıktı.
 
Yıllardır Amerika'da yaşamak durumunda kalan Fethullah Gülen'e "Bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz. Doğrusu ben şu andaki tavrınızla hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim" sözleriyle mesajgönderdi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10. UluslararasıTürkçe Olimpiyatları'nda, "Biz gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Diyoruz ki bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz. Gurbeti bir kenara, hasreti bir kenara bırakalım diyorum" dedi. Erdoğan'ın çağrısı stadı dolduran onbinler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.
 
 
UluslararasıTürkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 10. UluslararasıTürkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreni Türk Telekom Arena Stadyumu'nda düzenlendi. 52 bin kişilik Türk Telekom Arena Stadyumu, AK Parti Kongresi'nin ardından Türkçe Olimpiyatları'na ev sahipliği yaptı. Kapanış töreninde bütün saha zemini sahne olarak kullanıldı. Törende, 290 kişilik dünyaçocuklarındanoluşan gösteri ekibi sahne aldı. Kapanış törenine özel bin kostüm tasarlandı. Özel gecede dört ayrı kıtanın kültürel değerlerinden oluşan bir kompozisyon sunuldu. Başbakan Erdoğan törene eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Başbakan Erdoğan stada gelişi ile birlikte uzun süre ayakta alkışlandı.
 
ERDOĞAN'A 10. YIL ÖZEL ÖDÜLÜ
Türkçe Olimpiyatları fragmanıyla başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından gösteriler yapıldı. Öğrenciler toplu halde "İnsanlık El Ele" parçasını seslendirdi. Daha sonra Azerbaycanlı Sema Sultanova 'Aziz İstanbul', Senegalli Seynabou Dien 'İkimiz Bir Fidanın Güller Açan Dalıyız' isimli şarkılarını söyledi. Ardından Makedonyalı Muhammed Tahiri Sema Sultanova'nın bestesi eşliğinde 'Uzayan Bir Şafak' şiirini okudu. Endonezyalı Patton Otlivio Latuperissia 'Aç Açabildiğin Kadar Sineni' şarkısını, Kırgızistanlı Miktibek Nurlanbekuulu ise 'Genç Osman' şarkısını söyledi. Nijeryalı Zara Aminu, Suriye'den Yadigâr Muhammed'in şarkı seslendirmesi eşliğinde 'Canım İstanbul' şiirini okudu. Erdoğan'a Türk diline katkılarından dolayı 10. Yıl Özel Ödülü verildi.
 
"BU SILA HASRETİ ARTIK BİTMELİDİR, BİTSİN İSTİYORUZ"
Başbakan Erdoğan törende yaptığı konuşmada barış mesajları verdi. Konuşmasında sık sık Türkçe'nin öneminden bahseden Başbakan Erdoğan Türkçe'nin barış dili olduğu mesajını verdi. Erdoğan, "Dünyanın değişik 135 ülkesinden buraya gelmek, gurbet, hasrettir. Hasretin bedeli çok ağırdır, faturası çok ağırdır. Biz gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Gurbet aynı zamanda garipliktir. Zaten oradan anlamını yükleniyor. Onunu için de biz garipliğe tahammül edemeyiz. Diyoruz ki bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz" dedi.
 
"ÖYLEYSE BİTSİN BU HASRET DİYELİM"
Erdoğan'ın sözleri stadı dolduran onbinler tarafından ayakta dakikalarca alkışlanarak karşılık buldu. Tezahüratlar üzerine Başbakan Erdoğan, "Şu anki tavrınızla hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim. Ve bu anlamlı gecede, kadim medeniyetin evlatları olarak, zengin bir kültürün diliyle, Türkçeyle, bize ve dünyaya seslendiğiniz dille sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Gurbeti bir kenara, hasreti bir kenara bırakalım diyorum. Kalın sağlıcakla" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.