Başbakan Erdoğan'dan 'Hakkari' cevabı

Başbakan Erdoğan'dan 'Hakkari' cevabı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkenin bir metrekaresinin kimsenin istilasına girmediğini ve girmeyeceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin iktidarı zayıflatmak için "farkında olmadan ya da bilerek" bölücü terör örgütünün değirmenine su taşıdığını söyledi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin iktidarı zayıflatmak için "farkında olmadan ya da bilerek" bölücü terör örgütünün değirmenine su taşıdığını söyledi.

Hakkari'de yaşanan olaylarla ilgili bazı kanallarda yapılan yorumları da sert şekilde eleştiren Erdoğan, "Türkiye'nin bazı illerinin elden çıktığını söyleyecek kadar seviyesiz insanlar da var. Bunlar generallik seviyesine kadar çıkmış insanlar. Böyle seviyesizlik olur mu? Böyle seviyeden muaf insan olur mu?" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde şehit yakınları ve gazilerle araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında, şehitlerin mertebelerin en yükseğine eriştiğini ve en yüksek makamda bulunduğunu ifade etti. Konuşmasında, "Özellikle son haftalarda Hakkari, Eruh, Şemdinli ve Şırnak'ta oruçlarını kahpe bir kurşunla açan şehitlerimizden Allah razı olsun, mekanları cennet olsun diyorum" diyen Erdoğan, kendisinin de bir baba olarak evladını kaybeden bir anne ve babayı hiçbir sözün teselli edemeyeceğini bildiğini söyledi. Erdoğan konuşmasını, "Şehitlerimiz şahadet şerbetini yudumladıkları ana kadar sizin evlatlarınızdı. Artık onlar sizin olduğu kadar bizim de evlatlarımız, bu aziz milletin evlatlarıdır" diye sürdürdü.

-BAZI "SEVİYESİZ GENERALLER"-

Düşmanlar hangi kalleşçe yönteme başvurursa başvursun, bu toprakların insanının tarihte olduğu gibi bugün de son nefesine kadar vatanını kahramanca müdafaaya devam edeceğini kaydeden Erdoğan, "Biz büyük bir millet olarak bu saldırıların hepsini bertaraf ettik, bertaraf edeceğiz" ifadelerini kullandı. Bazı televizyon kanallarına çıkarak "Türkiye'nin bazı illerinin elden çıktığını söyleyecek kadar seviyesiz insanların" da bulunduğunu söyleyen Erdoğan, "Bunlar generallik seviyesine kadar çıkmış insanlar. Böyle seviyesizlik olur mu? Böyle seviyeden muaf insan olur mu?" diye konuştu.

-"İHALE VEREN TÜRKİYE DÜŞMANLARINA TAŞERONLUK YAPIYORLAR"-

Türkiye'nin bir metrekaresinin dahi kimsenin istilası altına girmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, terör örgütüyle yaşanan çatışmalar sırasında tespit edilen telsiz konuşmalarından örnekler verdi ve şunları söyledi: "Namertçe saldırıp, korkakça kaçan bir düşman telsizle talimat gönderiyor. '3 bin sivil ölse de Şemdinli'ye girin orada kalın. Ölün ama geri dönmeyin.' Talimat bu. Çukurca'da etkisiz hale getirilen teröristlerin otopsileri yapıldı. Çukurca'da ölen 3 teröristin, 16-17 yaşında kız çocuğu olduğu ortaya çıkıyor. Bunların eline el bombası vererek en ön saflara sürüyorlar. Benim Kürt kardeşimin bunu görmesi lazım. Çocukları, kız çocuklarını en ön saflara sürüp onları katledecek kadar insanlıktan yoksunlar. Bunların bir amacı yok. Bunlar sadece huzursuzluk çıkarıp istikrarı bozmak, toplumda karamsarlık oluşturmak, milletin fertleri arasına nifak sokmak istiyorlar. Bunlar bir gayenin peşinde koşmuyorlar, kendilerine ihale veren Türkiye düşmanlarına taşeronluk yapıyorlar."

-"MUHALEFET SORUNUN DEVAMINI TERCİH ETTİ"-

Hükümet olarak meseleyi çözmek için gayret gösterdiklerini, bu nedenle AKP il teşkilatlarının terör örgütünün hedefi olduğunu belirten Erdoğan, "Biz bu kalleşçe saldırılara boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu. Muhalefetin iktidara gerekli desteği vermediğinden ve kendilerinin yalnız bırakıldığından yakınan Erdoğan, kendilerinin Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi için muhalefetin destek vermediğini söyledi ve "Sorundan beslenen siyasi partiler çözümün değil, sorunun devamını tercih ettiler" diye konuştu.

-"MUHALEFET TERÖRÜN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR"-

CHP'nin olağanüstü toplantı teklifini de değerlendiren Erdoğan, "Ana muhalefet partisi olağan üstü toplantı istiyor. Biz terörle mücadele ederken, onlar terör örgütünün ağzıyla bizimle mücadele ediyor. Biz terör örgütüne motivasyon sağlayacak hiçbir girişimin içinde olmayız. Şemdinli'de terör örgüt bize saldırıyor diye TBMM'yi nasıl toplarız? Varsa söyleyeceğin bir şey, Başbakan burada, gel söyle. Ama bunların böyle bir derdi yok. Bunlara, öneriniz varsa getirin dedik. Dünyada terör meselesi o ülkelerdeki tüm kesimlerin ortak çabası ve hükümete olan desteğiyle çözüldü. Bu İspanya'da da İngiltere'de de böyle olmuştur. Ama bizdeki muhalefet acaba biz bu iktidarı nasıl zayıflatırız diye farkında olmadan ya da bilerek bölücü terör örgütünün değirmenine su taşımışlardır" dedi.

-"TERÖRDEN RANT ELDE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"-

Muhalefetin terörden siyasi rant elde etmeye çalıştığını kaydeden Erdoğan, Anamuhalefet partisinin kendi önerilerini ellerinin tersiyle ittiğini ve terör örgütünün kuyruğuna takıldığını ileri süren Erdoğan, TBMM'de bu konuda gerçekleştirilecek olası bir toplantıya kendilerinin katılmayacağını yineledi. Konuşmasında 3 Temmuz'da şehit yakınları, gaziler, engelliler ve terör mağdurlarının haklarını yeniden düzenleyen tasarının yasalaştırıldığını, bu yasayla şehit yakınlarına tanınan hakların artırıldığını anlatan Erdoğan, terör nedeniyle ölen vatandaşların da şehit kapsamına alındığını hatırlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum