Erdoğan: Önümüzü kesmeye çalışıyorlar

Erdoğan: Önümüzü kesmeye çalışıyorlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan Hakkari'de şehit edilen askerlerimizle ilgili, "Türk Silahlı kuvvetlerine başsağlığı, yaralı askerlere de acil şifalar diliyorum. Türkiye olarak içeride ve dışarıda birçok olayla mücadele ediyoruz. Önümüzü kesmeye, rotamızı bozmaya çalışıyorlar. Bugün Türkiye terörle mücadele dün bulunduğu yerden çok daha ötede. Terör karşısında kararlı bir siyasi iradeye sahibiz." ded,.

Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada 'Elbette bütün bu başarıların arkasında hükümet olarak ortaya koyduğumuz kararlı siyasi irade ile sizlerin gösterdiği inanç ve çaba görünüyor. Özel sektörümüzün başarıdaki payını özellikle ifade etmek istiyorum. Geçmişte ARGE çalışmasını yürüten firma sayısı 2 elin parmaklarını geçmezken bugün Anadolu'daki mutevazi şirketlerimiz bile ARGE'ye yöneliyor araştırma yapıyor. Bunun için özel sektörümüze yöneik yeni destek mekanizmaları gerçekleştiriyoruz. Özel sektörün ARGE ve yenilik faaliyetleri için adımlar atıyoruz. Geçmişte atttığımız adımların olumlu neticelerini bugün almaya başladık. Bugün de atacağımız adımların olumlu neticelerini önümüzdeki yıllarda alacağız.

Her alanda olduğu gibi bilimde de Türkiye'yi dünyanın önde gelen ülkeleri arasına sokmaya çalışıyoruz. Bu ülkede yaşayan 75 milyon insanımızın her birinin bu anlayışa ve özgüvene sahip olduğuna yürekten inanıyorum. Türkiye artık sadece tüketen pazar konusunda bir ülke olarak yoluna devam edemez. Türkiye artık ürünü de bilgiyi de üreten bir ülke haline gelme yolunda süratle ilerliyor. Ben bu düşünce ile bu toplantının hayırlı olmasını diliyor, sizlere bir kez daha saygılarımı sevgilerimi sunuyorum' diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.