Şaşmaz ve Kaçan'dan Gezi yorumu

Şaşmaz ve Kaçan'dan Gezi yorumu

Taksim Gezi Parkı ile ilgili Başbakan Erdoğan ile konuşan Hasan Kaçan ve Necati Şaşmaz yapılan görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan ile görüşen  Taksim Gezi Parkı heyeti içinde yer alan Hasan Haçan,  Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı konusunda adım attığını, bu konuda Hüseyin Çelik'in açıklamalarda bulunduğunu söyledi. 
 
Hasan Kaçan,  Gezi Parkı'ndaki gençlerin güvenliğine yönelik adımlar atıldığını ve bunun kaygısının duyulduğunu,   kendisinin de bir baba olduğunu iki çocuğu bulunduğunu, belirterek "Bana Gezi Parkı hakkında bilgisi var mı diye soruyorlar.  51 yıldır Dolapdere'liyim. Gezi Parkı'ndaki aslanı kimse gördü mü, ordaki aslandan haberi varmı. Tüm anne babalar gibi hepimizin yüreği ağzında. Bu işin yumuşuk bir şekilde sonlanması, ordaki kardeşlerimizin arzuları şeklinde sonlanması bizim de arzumuz.   Bizden önceki toplantı da biz de aynı şeyler tekrarlandı.  
 
-Benim oğlum Gezi'ye gidip geliyor. Ben de onlar vasıtası ile haberim oluyor. 15 gündür çocukların orada neler çekiyor. Banyo yok, tuvalet yok, orada korkunç şekilde idrar kokuyor. İnsanın kalabileceği bir şekilde değil. Hastalanmadan kötü bir şey çıkmadan bu işin sonlanmasını diliyorum. Orada çevre hassasiyeti olan arkadaşların bu adımı atmalarını ve kendilerinin de bunu kabul etmelerini diliyorum. 
 
Necati Şaşmaz ise şunları söyledi
 
Ben 2 haftadır  evinde oturanlar olsun, Gezi Parkında olanlar olsun herkes gibi üzgünüm. Malesef Türkiye bunu haketmiyor. Sanırım bize nazar değdi. Biz dinleyen bir toplum olmamız, aynı dili kullanmamız gerekiyor. kuşaklar arasında farklılıklar olabilir. Geçmişimizde ben bu kadar kamerayı hatırlamıyorum. Twitterimiz, kaynaklarımız var bilgiler geliyor ancak iletişim eksiklerimiz var. Birbirimiz arasındaki kopukluğu ancak birbirimize tahammüle aşabiliriz.  Düşüncelerimizi sayın Başbakanla paylaştım. 10 süre içinde suskunluğumu korudum. Olanları izlemek istedim.
 
Çıkışlar da yapabilirdim ancak neler olduğunu görmek için bekledim. O günden bugüne  çok güzel gelişmeler oldu. Sorularımın cevaplarını bugün alabildim. O günlerde benim Gezi Parkı'na gittiğim yazıldı. Ben de sizler gibi haber aldım. Ordaki arkadaşların beni taraf etmeye çalışması benim hoşuma gitmedi. Bana mahalle baskısı yapmak istediler. İnsanları zoraki taraf olmaya kimse itilmemeli. Şu an bütün dünya gözünde durumumuz üzücü. Türkiye bunu haketmiyor. Beni yurt dışından birçok dostum arkadaşım aradı "Neler oluyor" diye sordular. Türkiye emin, Türk milleti emin, bize güvenmeye devam edin. Biz demokratik özgürlük söylemlerimizi keşke görselde de dünyaya verebilsek. Ancak dünya böyle görmüyor. Elbette demokrasi hakkımız. Ancak böyle olmuyor. İnşallah bilim adamlarına, düşünce adamlarına  bize bunları anlatacak insanlara ihtiyacımız var. Biz gece karanlığında kedi gözleri ile onları izmememiz gerekiyor.  Bizim sosyologlar toplumsal araştırma yapanlar bize yol gösterirse doğruyu bulma imkanımız olur. Benim tek isteyeceğim tarafsız olmaları. Çünkü buna çok ihtiyacımız var.
 
-Taksim Gezi Parkı ile ilgili animasyonla açıklamalarda bulundular, bu hali benim daha çok hoşuma gitti. Taksim Gezi Parkı illegal örgütlerden uzak tutulursa hepimiz daha mutlu oluruz.  Taksim Gezi Parkı herkesin germek isteyeceği bir mekan. Oranın illegal eylemcilerden soyutlanması gerekiyor.   Yeni kuşak ile bu mekanı paylaşmak isterim. Ben Gezi Parkı'na 'bir yerde ben Atatürk'ün askeriyim, diğer yerde bir başkasının askeriyim diyen birilerinin olduğu yere gitmem. Çünkü o sözü söyleyen Atatürk'e de saygısızlık yapıyor" Benim kardeşim, bu camianın içinde oyuncu yönetmen senarist ve hergün orada bulunmakta.  O insanlar bizden farklı değil, bir ayrıştırma asla yapılmamalı. Ordaki bir örgüt bayrağının altında bulunmak istemeyeceğim şeylerdir. Safiyane arkadaşların olduğu yerde her tarafta Türk bayrağının olduğu yerde ben de bulunmaktan mutluluk duyarım.
 
Kaynak: Haber 7



 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.