Erdoğan'ın İstanbul konuşması

Erdoğan'ın İstanbul konuşması

Başbakan Erdoğan ilk milli savaş gemisinin hizmete giriş töreninde konuştu.

İstanbul Tersanesi'nde düzenlenen törenle ilk savaş gemimiz TCG Heybeliada Türk Deniz Kuvvetleri'ne teslim edildi. Teslim töreninde Başbakan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Bugün denize indireceğimiz büyükadanın şimdiden ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Heybeliada'yı bundan tam 3 yıl önce fırtınalı, yağmurlu bir günde denize indirmiştik ama hamdolsun 3 yıl önce o rüzgarlı günde denize indirdiğimiz bu gemi şimdi bütün fırtınalara dayanıklı bir şekilde ülkemizin bayrağını gururlu bir şekilde taşıyarak bu vatanın korunmasında önemli bir görev ifa edecektir. Türkiye'nin geleceği için alınteri dökmeye, gücümüze farklı bir güç katmaya devam edeceğiz.

TÜRK BAYRAĞI BARIŞIN SEMBOLÜ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

Herkes bilsin ki Türk bayrağı denizlerde, okyanuslarda da barışın sembolü olmaya devam edecektir. Türkiye artık dünyada savaş gemisi tasarım ve inşasını gerçekleştirebilen 10 ülke arasına girmiş bulunuyor, ekonomimiz sağlam bir şekilde ilerlerken dış politikada Türkiye barışçıl bayraktarlığını yaparken tarihi bir eşiği de bugün aşmış oluyoruz. Artık dünya üzerinde ülkeler dışarıya bağlı şekilde gücünü devam ettiremiyor, günümüzde tabi olarak uluslararası tabiatlardan geri kalıyorsunuz bunun sonucu da ekonomik gücünüzden kaynaklanır eğer istikrar, kalkınma hedeflerinizden taviz vermezseniz tam tersi olur bunları yaparken eş zamanlı olarak özellikle savunma sanayiinde projeleri hayata geçirerek farkınızı ortaya koyacaksınız. Dünyanın gelişmiş ülkeleri kendi silahını, gemisini inşa ediyorsa Türkiye neden bunu yapamasın? Dedik, teknisyenlerimizin, mühendislerimizin uluslararası başarılarını kendi ülkeleri içinde hayata geçirebilmesi için zemin sağladık, TSK'nın silah ve teçhisat karşılanmasını yurt içinden karşılanma oranını yüzde 50'ye çıkarttık.

 

SİLAH İTHAL EDEN ÜLKELER SIRALAMASINDA 14. SIRAYA GERİLEDİK

İhracatımız 1 milyar dolara, ciromuz ise 2 milyon dolara çıkmış durumdadır, Türkiye 2004-2010 yılları arasında dünyada en çok askeri teçhisat ithalat eden ülkeler arasında 6. sıradan 14. sıraya indi, yani dışarıya bağımlılığımız önemli derecede azalma gösterdi. Şuanda askerimizin kullanacağı piyade tüfeği ülkemizde yapılıyor, ALTAY'ı ülkemizde üretiyoruz bütün altyapıyı hazır hale getirdik, 10 bin metre yükseklikte uçabilen ANKA isimli hava aracımızın deneme uçuşlarına başladık ANKA ile birlikte inşallah stratejik taktiklere sahip insansız hava aracı üreten 3. ülke olacak Türkiye. Ayrıca, bu süreç içerisinde Türkiye f-16 modernizasyon merkezi olmuştur, bunlarla yetinmiyoruz inşallah daha iyisini başaracağız, bunu geliştirecek ve yapacak imkanlara sahipiz.

BARBAROS HAYRETTİN PAŞA'NIN MESAJI

2023'te kendi milli tüfeğini, topunu, tankını, insansız hava araçlarını, uydularını tasarlayan, üreten ve ihraç eden bir Türkiye vizyonunu hep birlikte yakalayacağız, bunları birlikte yakalayacağız. Bugün Barboros Hayrettin Paşa komutasında ki Osmanlı donanması bundan 473 yıl önce dönemin en güçlü donanmasına karşı önemli bir zafer katetmiştir. Bütün kahraman denizcilerimizi bu vesileyle bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Bizler ecdadımızdan böyle bir miras devraldık, bugünde aldığımız bu emaneti yere düşürmemek için büyük bir hassasiyetle gayret gösteriyoruz. Şunuda özellikle paylaşmak istiyorum Barboros Hayrettin kendi hatıralarında Pleveze deniz zaferini anlatırken şöyle anlatıyor; Düşmanların üstünlüğüne karşı bizimde üstünlüğümüz vardı, benim her filoya hakim olmam o anda emri verdiğimde en uzaktaki filo bile biliyordu, düşman ise kanatlara bile hakim değildi filoları geçelim, düşmanlar birbirini kıskanan çeşitli donanmalardan meydana gelmişti. Bizim farkımız birbirimize gönül diliyle seslenmemizdir' diye anlatmıştı.

ETRAFIMIZI DÜŞMANLAR SARDI ANLAYIŞINDA DEĞİLİZ

Türkiye artık 3 tarafımız denizle, 4 tarafımız düşmanlarla çevrili diyerek içine kapanan biri değil, bizim çıkarlarımız Hint Okyanusu'na kadar uzanır, Türkiye'nin hükümetinin ekonomik faaliyetlerini sonuna kadar koruyacağı bilinmelidir. Gerekli güvenlik tedbirlerini almakta kararlıyız, Kıbrıs Rum Kesimi'nin petrol ve doğalgaz arama faliyetlerine karşı önlemleri aldık ve Piri Reis gemimizi arama faliyetlerinde bulunmak üzere bölgeye gönderdik bundan sonra da milli menfaatlerimiz neyi gerektiriyorsa hiç beklemeden onu faaliyete geçireceğiz. Büyük ve güçlü bir ülke olduğumuzun farkındayız, bütün politikalarımızı da buna göre tayin ediyoruz, yapılması gerekenleri doğru zamanda yapmak için gereken tilayete sahipiz. Sahip olduğumuz imkanları daha da genişletmek için çalışmalarımızı genişleterek 2023 hedeflerimize odaklanmaya devam edeceğiz. Bugün milletimizle beraber bu gururu, harp gemilerimizde görev yapacak komutanlarımız ve bahriyelilerimiz de aynı heyecan ve gururu yaşıyor. Ben bir kez daha, Cumhurbaşkanım adına, bakanlarım ve Türk milleti adına bugün adımını atacağımız büyükadayla birlikte bu kutlu yürüyüşün hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum