Maltepe Erdoğan'ın mitingine hazırlanıyor

Maltepe Erdoğan'ın mitingine hazırlanıyor

Başbakan Erdoğan, İstanbullularla bugün Maltepe Meydanı'nda buluşacak. Erdoğan'ın Maltepe Meydanı'ndaki ilk mitingi olacak.

Bugüne kadar mitinglerini Kazlıçeşme ya da Yenikapı meydanlarında yapan Erdoğan, deniz doldurularak inşa edilen Maltepe Meydanı'nı ilk kez kullanmış olacak. AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Maltepe Meydanı'nda incelemelerde bulundu, hazırlıkların son durumu hakkında bilgi verdi. Babuşcu, Maltepe Meydanı'nın, Anadolu Yakası'nın tek miting alanı olduğunu söyledi

ANADOLU YAKASI'NDA İLK MİTİNG

Anadolu Yakası'nda ilk mitinglerini yapacaklarını dile getiren Babuşcu, yaklaşık 80 metre ebadında dev bir platform hazırladıklarını ve alanı çepeçevre led ekranlar, ses kuleleriyle kuşattıklarını anlattı. Böylece alanın en ücra köşesindeki kişilerin de aynı kalitede ses ve görüntüye ulaşacaklarını ifade eden Babuşcu, "Yine sağlık, lojistik çadırlarımız meydanın her iki tarafında koridor halinde oluşturuldu. Buraya geleceklerin miting esnasında da ihtiyaçlarını karşılayabileceği, rahat edebileceği bir ortam hazırlamak istiyoruz" dedi.

ULAŞIM HAZIRLIKLARI

AK Parti İstanbul İl Başkanı Babuşcu, ulaşımın çok önemli olduğunu vurgulayarak, şu bilgileri verdi: "Anadolu Yakası'nda ilk defa miting yaptığımız için ulaşımı çok iyi organize etmemiz lazımdı. Yenikapı Meydanı'nı bir aktarma merkezi olarak kullanacağız. Oraya 2. ve 3. bölgeden otobüslerle gelenler, deniz yoluyla buraya ulaşacak. Aynı şekilde vatandaşları Feshane, Eyüp, Haliç, Üsküdar'dan gemi ve motorlarla alana ulaştıracağız. Metroyu, raylı sistemi, Marmaray'ı kullanacağız. Belli istasyonlardan buraya ring yapacağız. Evinden çıkıp buraya gelmek üzere ilçe teşkilatlarımızın araç anonsları ve toplanma mekanları ilanı var. Onlarla temas kurulması durumunda aktarma istasyonu ya da alana rahatça ulaşabilecekler. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın internet sitesinden de ayrıntılı bir şekilde ulaşım bilgilerine ulaşmak mümkün olacak. Bunları broşür ve el ilanlarıyla da duyurduk."

"CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA UĞURLAMA MİTİNGİ"

Tüm hazırlıkların alanın yarın dolmasıyla anlam kazanacağını aktaran Babuşcu, "Bunun da bundan öncekiler gibi olacağına inanıyorum. Sayın Başbakanımıza final niteliğinde, genel başkanımız, Başbakanımız olarak son defa konuk edeceğimiz bir miting olacak. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı makamına uğurlama mitingi de olacak. Tarihi ana tanıklık etmek isteyen, hangi partiden olursa olsun herkes burada olmak isteyecektir. Hem Başbakanımızın 1994'ten beri yaptığı hizmetler dolayısıyla bir vefa mitingi yapma heyecanı yaşıyoruz. Belki yarın bir final, veda, uğurlama günü olacak" ifadelerini kullandı. Yenikapı'daki en son mitinge 2 milyona yakın kişinin katıldığının söylendiğini belirten Babuşcu, bugün de benzer kalabalığı görmeyi umduklarını dile getirdi. Babuşcu, "Bırakalım gelenler gözlemlerini aktarsın ama ben Yenikapı'daki gibi bir kalabalığın olmasını bekliyorum. Başbakanımız İstanbul'da yetişen bir kişi. Buna dair söylemleri, daha özel cümleleri olacaktır. Başbakanımızın, daha önce dombra gibi, daha sürpriz bir müzik parçasını katılanlarımız dinleyecektir" dedi.

ERDOĞAN'IN MALTEPE MEYDANI'NDAKİ İLK MİTİNGİ

Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kente büyük bir meydan kazandırmak için "Maltepe Dolgu Alanı Düzenleme Uygulama Projesi" çalışması kapsamında deniz doldurularak yapılan Maltepe Meydanı'nda ilk defa miting yapacak. Maltepe Meydanı'nda bugünkü miting için yoğun çalışma devam ediyor. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını yapması için yaklaşık 5 metre yükseklikte, iki tarafında Erdoğan'ın fotoğrafı ve cumhurbaşkanı seçimi için kullandığı amblemin bulunduğu, üzerinde "Milletin adamı" yazan dev pankart ve ekranın yer aldığı platform oluşturuldu. Alanın değişik yerlerine, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının yanına "Milletin Adamı", "Milli İrade Milli Güç", "Türkiye'nin Gücüne Güç Kat" yazan posterler asıldı.

Tarihi miting için Maltepe Miting alanına en kolay nasıl ulaşırsınız?

İSTANBUL AVRUPA YAKASI İÇİN;

Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir, Beşiktaş, Beyoğlu, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenler, Esenyurt, Çatalca, Şişli, Sultangazi, Kağıthane, Sarıyer, Silivri ilçelerinde; AK Parti İlçe Başkanlıklarının belirlediği merkezlerden miting alanına otobüslerle ulaşım sağlanacaktır.Miting sonunda otobüs park alanlarından ilçelere dönüş sağlanacaktır. Ayrıca miting alanına aşağıdaki alternatif yollardan da ulaşım sağlanacaktır.

DENİZ YOLU İLE

Metro-Metrobüs ve Tramvay gibi ulaşım araçlarını kullanarak Feshane ve Yenikapı İDO iskelesine gelecek olan katılımcılar için miting alanına ring gemi seferleri düzenlenecektir: 1- Metrobüs Ayvansaray Durağını kullanarak Eyüp Feshane İskelesine gelecek katılımcılarımız için miting alanına ring gemi seferleri yapılacaktır. 2- Marmaray, Hacıosman-Yenikapı Metro hattı ve Havalimanı-Aksaray Metro hatlarını kullanarak Yenikapı İDO İskelesine gelen katılımcılar için miting alanına ring gemi seferleri düzenlenecektir.

METROBÜS İLE

Beylikdüzü-Zincirlikuyu -Söğütlüçeşme Metrobüsü kullanılarak gelinen olan Uzunçayır istasyonundan Kadıköy-Kartal Metrosu ile Maltepe veya Huzurevi duraklarında indikten sonra yürüyerek miting alanına ulaşacaklardır. Veya Uzunçayır istasyonundan, Otobüs ring araçları ile miting alanına ulaşım sağlanacaktır.

METRO İLE

Hacıosman-Yenikapı Metrosu, Havalimanı Aksaray Metrosu, Bağcılar Kabataş Tramvay hattı kullanılarak hem alternatif toplu ulaşım imkanları kullanılabilir hem de Yenikapı İdo İskelesinden yapılacak ring gemi seferleri ile ulaşım sağlanabilir. Kadıköy-Kartal metrosu ile; Maltepe veya Huzurevi duraklarından indikten sonra yürüyerek miting alanına ulaşacaklardır.

MARMARAY İLE

Kazlıçeşme Yenikapı, Sirkeci istasyonlarından Ayrılıkçeşme istasyonuna ulaşılarak Kadıköy-Kartal metrosu ile miting alanına ulaşım sağlanacaktır.

İSTANBUL ANADOLU YAKASI İÇİN;
Ataşehir, Çekmeköy, Kartal, Kadıköy, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ilçelerinde; AK Parti İlçe Başkanlıklarının belirlediği merkezlerden miting alanına otobüslerle ulaşım sağlanacaktır. Miting sonunda otobüs park alanlarından ilçelere dönüş sağlanacaktır. Ayrıca miting alanına aşağıdaki alternatif yollardan da ulaşım sağlanacaktır.

DENİZ YOLU İLE

Adalar ilçesi gemi ile Maltepe İDO iskelesine ulaşım sağlayacaktır. Üsküdar ve Kadıköy TURYOL iskelelerinden ring gemi seferleri ile Maltepe İDO iskelesine ulaşım sağlanacaktır. Buradan yürüyerek miting alanına ulaşılacaktır. Ayrıca Beykoz ilçe katılımcıları, tahsis edilecek gemilerle Maltepe İDO iskelesine ulaşım sağlayacaktır.

METROBÜS İLE

Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme Metrobüsü kullanılarak Uzunçayır istasyonundan Kadıköy-Kartal Metrosu ile Maltepe veya Huzurevi duraklarında indikten sonra yürüyerek miting alanına ulaşacaklardır. Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme Metrobüsü kullanacak katılımcılar için Uzunçayır istasyonundan ring araçları (Otobüsler) ile de miting alanına ulaşım sağlanacaktır.

METRO İLE

Kadıköy-Kartal metrosu ile; Maltepe veya Huzurevi duraklarından indikten sonra yürüyerek miting alanına ulaşacaklardır.

MARMARAY İLE

Kadıköy-Kartal Metrosu ile miting alanına ulaşım sağlanacaktır. Ayrıca, Ayrılıkçeşme istasyonundan miting alanına ring araçları (otobüsler) ile de ulaşım sağlanacaktır.

Not: Ayrıca, miting alanına ulaşımla ilgili ayrıntılı bilgileri AK Parti İlçe Başkanlıklarından alabilirsiniz. AK Parti İlçe Başkanlıklarının belirlediği noktalardan miting alanına otobüslerle ulaşım sağlanacaktır. Miting sonunda aynı noktalardan ilçelere dönüş sağlanacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.