Başbakan Erdoğan’dan medyaya uyarılar

Başbakan Erdoğan’dan medyaya uyarılar

Kazakistan dönüşü havaalanında basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan önemli açıklamalar yaptı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin‘in büyük tepki toplayan Uludere açıklamaları üzerine Hüseyin Çelik‘ten gelen tepkiyi değerlendiren Erdoğan, “biz söyleye

BAŞBAKAN’DAN MEDYAYA ULUDERE UYARILARI

Bakan Şahin’in ölen sivillerin kaçakçılık yaptığını vurgulaması ve “ölmeselerdi bundan dolayı yargılanacaklardı” demesi üzerine Hüseyin Çelik bir açıklama yapmış ve ”Bakan’ın açıklamaları insani değil” demişti.

Başbakan Erdoğan’ın basın toplantısındaki açıklamasında Çelik’in çıkışındaki tonlamadan eser görülmezken medyayı da Uludere için de uyarı geldi. Erdoğan, medyanın Uludere konusunda medyanın yayınlarını eleştirdi ve buna bir son verilmesi gerektiğini söyledi.

KİMSE KAÇAKÇILIĞI MEŞRU GÖSTERMEYE KALKMASIN

“Başından beri birşey söyledim. AK Parti’nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yaptığı açıklamayı arkadaşlarıyla değerlendirerek yapar. Biz açıklamamızı yaptık. Neydi bu açkılama. Burada bir hatanın olmuş olabileceğini daha başta söyledik. Ama bu bölgenin terör bölgesi olduğunu da söyledik. Kimsede kalkıp sınır boyu kaçakçılığı yapanların yaptığı kaçakçılığı meşru gösterme gayreti içine giremez.”

BİZ ULUDERE İÇİN YAPACAĞIMIZI YAPTIK

“Bu konularla ilgili olarak bizler yasanın belirlediği tazminatın çok çok ötesinde açılan hesaplara yatırdık. Başbakan yardımcım aileleri ziyaret etti. Eşlerimiz gittiler. Ziyaretleri yaptılar. Eğer insaniyse biz görevimizi yaptık. Biz terör örgütü veya uzantılar daha farklı beyan bekliyorsa kusuna bakmasınlar. İdari inceleme yapılıyor. Adli incelemeler devam ediyor. Yapacağımız herhangi birşey yok. Süreci takip ediyoruz, izliyoruz. Kimsenin dümen suyunda değiliz. Adaletin tecellisini bekliyoruz. Yok şöyle özür dilensin böyle dilensin. Atılan adımlarla o özürlerin dilendiği açıktır. Zorla gündemde tutanlar terör örgütü ve uzantılarıdır. Samimi olmadığı ortadadır. İstismara dönüştürmenin gayreti içinde olanlar vardır. Kimsede medya da değil bu konuyu fazla istismar etmesin. Bizim şöyleyeceğimiz budur. Grubumdan da farklı bir açıklama gelmeycektir”

OSLO GÖRÜŞMELERİNİN AÇILIMLA BİR İLGİSİ YOKTUR

“Oslo görüşmelerinin açılımla bir ilgisi yoktur. Biz zaten atılması gereken adımları attık. Bizden önce hiçbir iktidarın yapamadığı girişimleri yaptık.

Ben Milli İstihbarat Teşkilatımın mensuplarını başbakanlığım dönemimde İmralı’ya gönderdim. Açıkça söylüyorum yarın da gönderirim, öbür gün de gönderirim. Niye? İstihbarat teşkilatının görevi budur, dünyanın neresine giderseniz gidin budur. İstihbarat teşkilatının mensupları, bağlı bulunduğu merciiden izin alarak gider, bunun dışında başka merciilerden izin almak suretiyle buraya gidilmez. Kimse de onlara bu attıkları adımlar sebebiyle hesap soramaz, çünkü görevlerinin özelliği budur, niteliği budur. Onlar da bu görevlerini cansiperane yapmaktadırlar.”

MEDYA HÜKÜMETE LOJİSTİK DESTEK VERMELİ

“Medya da burada lojistik desteğini, terörle mücadelede her zaman hükümetinin yanında hissettirmelidir. Hissettirmiyorsa bilesiniz ki, yazılı ve görsel medya da bu işte vebaldedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.