Başbakan Erdoğan'ın Konya konuşması

Başbakan Erdoğan'ın Konya konuşması

Başbakan Erdoğan, Konya ziyaretinde toplu açılış töreninde konuştu.

Başbakan Erdoğan, ses tellerindeki problem nedeniyle 30 yerel seçimler öncesinde Konya mitingini yapamamıştı. Bu vesileyle Konya'ya giden Erdoğan, yaptığı konuşmasında Cemaat'e yüklendi. Erdoğan, Fethullah Gülen'e, "Pensilvanya daki zat inzivaya çekildi diyorlar. Niye  Türkiye'ye gelmiyorsun? Konya'dan daha güzel bir yer var mı?" ifadesini kullandı.

 HAŞİM KILIÇ'TAN BAHSETMEDİ

Başbakan Erdoğan, hükümette yer alan isimlerden büyük tepki toplayan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yaptığı konuşmasından bahsetmedi. Erdoğan, dünden bugüne yaklaşık 4 farklı yerde konuşma gerçekleştirdi fakat Kılıç'a değinmedi. Başbakan'ın bu tavrı siyaset kulislerinde "Haşim Kılıç'ı ciddeye almadı" olarak yorumlandı. 

"SANDIKTA DEMOKRASİ İMZASINI ATTINIZ"

Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları;

"Ses probleminden dolayı Konya'ya gelemedim. Ama Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Konya mitingi konuşmasını canlı izledim. Davutoğlu ve arkadaşlarım bizi aratmadı. Sizler de bizi yalnız bırakmadınız. Sandıkta demokrasi imzasını attınız. Konya 30 Mart'ta kendisine yakışanı, kendisinden bekleneni yaptı.

"KONYA 30 MART'TA KENDİNE YAKIŞANI YAPTI"

Konya 30 Mart'ta kendisine yakışanı, kendisinden bekleneni yaptı. İşte bu muhteşem sonuçtan dolayı her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Emaneti bize verdiğiniz, bize güvendiğiniz için sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. Bundan önce Konya ve ilçelerine sahip çıktık. Bundan sonra da emanete sahip çıkmaya hizmet üretmeye devam edeceğiz.  

"BİRİLERİ LAF ÜRETİR BİZ İCRAAT"

Konya'ya teşekkür ziyaretimizde sizlerle hasret gideriyoruz hem de eserlerimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Biraz önce Türkiye'nin ilk bilim merkezini açtık. Konya'ya ve ülkemize hayırlı olsun. Durmak yok yola devam. Birileri laf üretir biz ise icraat üretiriz.

 

"AMA SİZ BU OYUNU BOZDUNUZ"

Gezi olaylarıyla başlayan sürecin 17 ve 25 Aralık girişimleriyle devam ettiğini millet anladı ve 30 Mart'ta gereğini yaptı. Ellerindeki her türlü kirli imkanı kullanarak, milli iradeyi teslim almak istediler. Ama siz bu oyunu gördünüz.

"KENDİ HÜKÜMETLERİNİ KURMAK İSTEDİLER"

Türkiye cumhuriyeti devirip, yerine kendi hazırladıkları bir hükümet kurmak istediler. Kim onlar??  Bu hükümetten rahatsız olanlar.. Faiz yoluyla elde ettikleri milyarca doları kaybedenler istikrarlı ekonomiden rahatsız oldular. 

"MISIR'DA UKRAYNA'DA YAPTIKLARI OYUNU BİZE YAPMAK İSTEDİLER"

Mısır'da Ukrayna'da oynamak istedikleri oyunu Türkiye'de de yapmak istediler.. Ne acıdır ki bu ülkenin bazı muhalefet partileri bu açık ihanet girişiminin başı oldular. Şuan da CHP ve MHP içinde 30 Mart öncesi yapılan kirli ittifak konuşuluyor. CHP ne aldı bu seçimden yüzde 28, MHP ne aldı yüzde 15... koyun bunları üst üste yüzde 43 yapıyor.. Bizim oyumuzun altında kaldımı? kaldı.. 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta etmez... 

"TÜRKİYE'YE GEL"

Pensilvanya daki zat.. eğer samimiysen eğer dürüstsen eğer herhangi bir sıkıntın yoksa inzivaya çekildin diyorlar.. İnzivaya çekilmek için Konya'dan Erzurum'dan İstanbul'dan daha güzel bir yer olabilir mi?? Hadi o zaman Türkiye'ye gel.. Niye gelmiyorsun? orada ne işin var... Oradan tezgah kurma.

"HİMMET ADIYLA EL KOYDULAR"

Mevlana ne diyor: "Gel her ne olursan ol yine gel diyor". Türkiye'den ülkesinden uzak olan zatın maneviyatla işi olmaz. Oynanan oyunlar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bunun hesabı sorulacak. Biz bu örgütten ülkelerine yaptığı ihanetin hesabını soracağız. Anadolu'daki kardeşimin himmet adıyla el koydular. Okullar kapanıyor. Seneye bunların okullarına yavrularınızı katiyyen göndermeyiniz.  Her kesime yaptıkları şantajların, devlete karşı geliştirdikleri darbenin hesabını verecekler."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.