Başbakan Erdoğan MÜSİAD'ın iftarında konuştu

Başbakan Erdoğan MÜSİAD'ın iftarında konuştu

İftarın ardından konuşan Erdoğan, Mısır'daki darbeye ve yeni anayasa çalışmalarına değindi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da MÜSİAD'ın düzenlediği iftar programında konuştu."Omurgalı olalım, hayat dolarlarla avrolarla uzamıyor, kısalmıyor." dedi.

AÇIKLAMASININ SATIRBAŞLARI

18 yıl önce Srebrenitsa'da katledilen kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.Srebrenitsa'nın tüm dünyanın gözü önünde olması acımızı daha da artırıyor. Afganistan'da Irak'ta ve Bosna Hersek'te siviller katledilirken dünya sessiz kaldı.

"HAYAT DOLARLARLA AVROLARLA UZAMIYOR/KISALMIYOR"

Bize günlerce Mısır'da Tahrir Meydanı'nı gösterdiler. Tahrir Meydanı'nda gösteri olması darbeyi meşru göstermez. Meydanlar göstergeyse Adeviyye Meydanı'nı nereye koyacaksınız. Her darbe gayrimeşrudur. Her darbe demokrasinin halkların ve geleceğin katilidir. İktidarda kim olursa olsun her darbe gayrimeşrudur. Bizim ilkemiz budur. Onların nasıl tuzakları varsa Allah'ın da tuzakları vardır. Onlar arkalarına sosyal medyayı alabilirler. Milletin duası tuzakları alt üst etmeye yeter. 28 Şubat darbesi şahsımı da hedef aldı. Omurgalı olalım, hayat dolarlarla avrolarla uzamıyor, kısalmıyor. O gün bize zenci muamelesi yapanlar bugün ortada yoklar. Zalimler karşısında asla boyun eğmeyeceğiz. Olanlara sakın üzülmeyin, kimin kim olduğunu ortaya çıkarıyor.

"ONURLARINI SON NEFESLERİNE KADAR YAŞAYACAKLAR"

Türkiye her geçen gün daha iyiye birlik ve beraberlik içinde yürüyecektir. Kazlıçeşme Taksim'den daha büyük ama en büyük meydan sandıktır. Bugün Mısır'daki darbenin karşısında duranlar bunu onurunu son nefeslerine kadar yaşayacaktır. Bu Ramazan ayında Rabbim Mısır halkının yanında olsun.

"MUHALEFETE BURADAN SESLENİYORUM"

MÜSİAD'dan Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin kalkınmasında daha fazla destek bekliyoruz. Siyasetin Çözüm Süreci'nden kaçındığı ortamda STK'ların sürece daha fazla dahil olmasını bekliyoruz. Aldatan olmadık, aldanan da olmayacağız. Yeni Anayasa'da mutabık kalınan madde sayısı 48. Dürüstseniz bu 48 maddeyi gelin 1 haftada çıkaralım. Muhalefete buradan sesleniyorum; samimiyseniz gelin bu işi bitirelim. Dostlar alışverişte görsün diye Anayasa çalışması yapılmaz.

"GELECEKTE DAHA DA GÜÇLÜ OLACAĞIZ"

Bölgede güçlü bir Türkiye istenmiyor, bunu böyle bilesiniz. Çözüm Süreci'ni akamete uğratmak isteyenler olacaktır. Güçlü bir Türkiye var inşallah gelecekte daha da güçlü olacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.