Başbakan Erdoğan NBC televizyonuna konuştu

Başbakan Erdoğan NBC televizyonuna konuştu

Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'ne gelecek hafta yapacağı ziyaret öncesinde, Amerikan basınına konuştu.

Başbakan Erdoğan ABD ziyaretine 1 hafta kala Amerikan NBC kanalına röportaj verip Suriye'de uçuşa yasak bölge ilan edilmesine destek vereceklerini söyledi.

NBC "KARA HAREKATI" SÖZLERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Öte yandan, NBC televizyonu Erdoğan'ın "ABD'nin Suriye'ye yapacağı kara harekatını destekleriz" diye verdiği ilk haberi "Uçuşa yasak bölgeyi destekleriz" sözleri ile değiştirdi.

UÇUŞA YASAK BÖLGEYE EVET

Erdoğan, ABD'nin Suriye'de uçuşa yasak bölge uygulaması konusunda adımatması halinde Türkiye olarak buna "evet" diyebileceklerini söyledi.

SURİYE KİMYASAL KULLANDI

NBC'nin haberine göre Erdoğan, mülakatta Suriye hükümetini kendi halkına karşıkimyasal silah kullanmakla suçlarken, ABD'yi daha kuvvetli adımlar atmaya çağırdı.

"OBAMA'NIN KIRMIZI ÇİZGİSİ GEÇİLDİ"

"Rejimin kimyasal silahlar ve füzeler kullandığı açık" diyen Erdoğan, silahların ne zaman ve nerede kullanıldığına dair detay vermedi, ancak ABD Başkanı Barack Obama'nın, ABD'nin harekete geçip geçmemeye karar verme noktasında "kırmızı çizgisi"nin geçildiğine inandığını belirtti.

Erdoğan, "Bu çizgi çok önceden geçildi" ifadesini kullandı.

"ABD DAHA FAZLA SORUMLULUK ÜSTLENSİN"

ABD'den daha fazla sorumluluk üstlenmesi ve daha ilave adımlar atmasınıistediklerini kaydeden Erdoğan, ABD'nin ne tür adımlar atacağı konusunu ise konuşacaklarını dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.