Erdoğan'dan Başbuğ için ilk açıklama

Erdoğan'dan Başbuğ için ilk açıklama

Başbakan Erdoğan, Norveç Başbakanı ile birlikte ortak basın açıklaması yaptı. Erdoğan, Fransa'nın tavrı ile birlikte İlker Başbuğ'un tutuklanmasını değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye ile Norveç arasında işbirliğinin sürekli arttığını, enerjiyatırımlarına ilişkin ortak projeler yürütüldüğünü dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, Suriye'de olayın çok farklı bölünmelere doğru gittiğini, Suriye'deki yaşananların Türkiye'yi doğrudan ilgilendireceğini düşündüklerini bu nedenle olayın tarafı olmakta kararlı olduklarını söyledi.

Fransa ile yaşanan sürecede dikkat çeken Başbakan Erdoğan, Fransa olayının beklenen bir sürece doğru gittiğini, 23 Ocak'ta çıkacak kararla ilgili kendi kararlarının da netleşeceğini söyledi. Erdoğan, Fransa'nın 500 bin Ermeni için böyle bir tavır takındığını ancak aynı ülkede 500 binin çok üstünde Türk nüfusu bulunduğunu ve bu nüfusun önemli bir bölümümün de potansiyeli bulunduğuna dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasını değerlendirirken, bir yasal sürecin başladığını, herhangi bir yorum ve değerlendirmeye girmesinin doğru olmadığını belirtti. Başbakan Erdoğan, Başbuğ ile 2 yıl beraber mesai arkadaşı olduğunu dile getirerek, ''burada tutuklama yoluyla değil de tutuksuz yargılama yolu ki her zaman söylediğim tezimdir bizim her zamanki arzumuzdur'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Irak'ta yaşanan gelişmelerin endişe verici noktaya doğru gitmeye başladığını, ülke yönetiminde Başbakan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın kapısının önüne askeri araçların çevrildiğini belirterek Irak Başbakanı ile yarın görüşme yapacaklarını söyledi. Erdoğan, Haşimi için alınan kararı kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.