İşte Başbakan'ın bahsettiği çöplük

İşte Başbakan'ın bahsettiği çöplük

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirdiği Ordu mitinginde CHP'li Ordu Belediyesi tarafından Durugöl Mahallesi'nde Melet Irmağı ile denizin birleştiği alana dökülen çöpü sert bir dille eleştirmişti.

Başbakan Erdoğan, bu çöp dökülen alanı helikopter ile Ordu'ya giriş yaptığında tepeden gördüğünü ifade ederek, yaptığı konuşmada, "Demokrat Parti'nin Ordu milletvekili, 1949'da Ordu'da çok büyük yoksulluğun yaşandığını anlatıyor. Evlerde ekmek yoktu. Elektrik zaten yoktu. Gazyağı yoktu. Peki, ne var? CHP var. CHP demek 'yokluk' demektir. CHP demek 'susuzluk' demektir. CHP demek 'karanlık' demektir. İstanbul'u ben onlardan aldım. Onların belediyeciliğini bilirim. Şimdi gelirken helikopterden aman Yarabbi baktım ki derenin kenarına denizle derenin kesiştiği yeri belediye çöp mahalli olarak kullanıyor. Bu nasıl belediyecilik? O çöpün sızıntısı dereye denize gider. Bu CHP'ye belediye teslim edilir mi ya. Koskoca İzmir'de vahşi depolama var. Yıllardır İzmir'i bunlar yönetir. Daha modern depolama yapamadı. Ben göreve geldiğimde İstanbul'a modern depolama yaptım. CHP demek 'çöplük' demek. Bugün hala koskoca İzmir'de modern çöp tesisi yok. Şimdi Ordu'da bir değişim dönüşüm yapacağız. Ordu'yu çöpe mahkum edenlere güle güle diyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan vatandaşın sesi oldu

Durugöl Mahallesi'nde oturan İrfan Baydemir isimli vatandaş, yıllardır seslerini duyuramadıklarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu alanı görmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Baydemir yaptığı konuşmada, 'Başbakanımızın Ordu'ya gelmesinden gurur duyduk. Başbakanımız gibi yetkili bir kişinin burayı birebir görmesi bizi ayrıca mutlu etti. Biz sesimizi yıllardan beri duyuramıyoruz. Her gelen belediye yönetimi 'halledeceğiz' diyorlar. Yıllar halletmeyle geçiyor. Her gelen bir şey yapmazsa, herkes mazeretin altına sığınırsa çöp sorunu kaldığı kadar daha kalacak.

Ordu'nun çöp sorunu yok. Bu bölgede yaşayan birkaç bin kişinin çöp sorunu var. Ordulular buraya çöp döküldüğünden haberi bile yok. Başbakan söylemese onların bile haberi olmayacak. Kimse buraya çöp döküldüğünü bilmiyor. Ben burada yaşayan kişiyim sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Çöpün içinde kokusunda biz yaşıyoruz. Çöpün bir sürü zararları var. Sigara dumanında yaşamaktan daha fena ortamlarda yaşıyoruz. Bu sorun burada artık görülüyor. Bizim yara çıban bağladı artık. İltihap bağladı akıyor. Çevre güzelliğinden bahsediyorlar. Ama bizi inandıramazlar. Biz görüyoruz' şeklinde konuştu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.