268 rakımlı tepede tüm İstanbul görecek

268 rakımlı tepede tüm İstanbul görecek

Başbakan Erdoğan'ın önceki akşam açıkladığı Çamlıca tepesine cami projesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

TV vericilerinin hemen yanı başında yapılacak cami minareleriyle birlikte denizden 608 metre yükseklikte olacak. Çevresinde sosyal tesisler bulunacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çamlıca tepesine bir cami yapacağız her yerden gözükecek' dediği caminin yeri hazır. Cami 250 bin metrekare olarak planlanan rekreasyon alanı içinde yapılacak. Cami, Ulaştırma Bakanlığı, RTÜK ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla hayata geçecek olan ana vericinin hemen yanı başında yapılacak.

Cami yapımı öncesi Çamlıca'daki TRT vericisi dışındaki tüm vericiler kaldırılacak. 250 bin metrekarelik rekreasyon alanı içerisinde caminin dışında yürüyüş alanları, spor alanları, park ve bahçeler, açık hava kafeteryaları, çocuk oyun alanları, seyir terası ve gözlem kulesi gibi birçok sosyal alan yer alacak.

MİNARENİN YÜKSEKLİĞİ 340 METRE

Cami 15 bin metrekare alanda yapılacak. 268 metre yükseklikte Çamlıca tepesinde yer alacak camii minarelerinin boyu da 340 metreye kadar çıkabilecek. TV verici kulesi hemen hemen eşit yükseklikte olacak.

CAMİ PAYİTAHTA BAKACAK

Akşam'dan Ercan Sarıkaya'nın haberine göre; Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara şu bilgileri verdi: 'Camiinin en büyük özellikleri payitahta bakması yani Ayasofya ve Sultanahmet camileriyle karşı karşıya olması yanında İstanbul'un en yüksek tepesinde yapılmasıdır. Caminin altında Başbakanımızın bahsettiği gibi ebrudan minyatüre, hat sanatından tezhip sanatına kadar klasik Türk ve İslam el sanatlarının yapılabileceği bir kültür merkezi bulunacak. Cami hakkında henüz elimizde bir proje bilgisi maalesef yok. Cami çalışmasının başlaması için öncelikle söz konusu alanda büyük bir hafriyat çalışması yapılacak. Proje tamamlandığında İstanbul'un adeta yeni bir sembolü olacak.

Kentin yeni simgesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı cami projesi ile ilgili 'Sayın Başbakanımız dün de ifade etti. Çamlıca'da tepenin alt tarafında bir cami projesini hayat geçirmek istiyor. Konuyla ilgili çalışmalarda görüşümüz var. Özellikle şu anda İstanbul simgesel değerlere sahip yine böyle bir simgesel değeri beraberinde getirecek değeri düşünmekte. İstanbul'un uluslar arası gelişim sürecinde orada yapılacak anten kulesi yarışmasında son aşamaya gelindi. Planlara caminin işlenmesi gerekiyor. Bunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapacak" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.