Bu manşet yine kavga çıkaracak

Bu manşet yine kavga çıkaracak

Başbakan Erdoğan ile giriştiği kavgayı sürdüren Taraf gazetesi, bugün yine Erdoğan'ı çok kızdıracak bir manşetle çıktı

Başbakan Erdoğan ile girdiği kavgayı sürdüren Taraf gazetesi, bugün yine Erdoğan'ı çok kızdıracak bir manşetle çıktı. Özgür Gündem gazetesine verilen kapatma cezasını manşetine taşıyan Taraf, 'Darbe günleri gibi' başlığını attı.
 
İşte taraf'ın o haberi...
 
Darbe günleri gibi...
 
Daha önce bombalanan, yetmiş altı çalışanı öldürülen Özgür Gündem gazetesi, örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle kapatıldı
 
Özgür Gündem gazetesi hakkında, “terör örgütü propagandası” yaptığı gerekçesiyle bir ay kapatma cezası verildi. Gazetenin basımının yapıldığı Gün Matbaası polisler tarafından basılarak, gazetenin dünkü sayısına el konuldu.
 
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, önceki günkü sayısının 1, 8, 9, 10 ve 11. sayfalarında yer alan haber, yorum ve fotoğraflarla “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla, gazeteye bir ay kapatma cezası verdi. Kararda gazetenin önceki gün ve dün çıkan tüm sayılarına da el konulması istendi. Kararın ardından polis gazetenin basımının yapıldığı Gün Matbaası’na giderek gazetenin çıkmamış sayısına dahi el koydu.
 
 
İşte o manşet
 
Gazetenin el konulan 24 mart tarihli sayısı “Çözüm de Belli Muhatap da” manşetiyle çıkmıştı. Gazetenin sürmanşetinde ise ‘Birakujiden ulusal birliğe” başlığıyla Kürt Ulusal Konferansı ele alınmıştı. Gazetenin henüz basılamadan el konulan sayısında ise “Cizir (Cizre’nin Kürtçe ismi) teslim alınamaz” manşeti vardı. Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin, kararda suçlamaya neden olan haberlerin bile yazılmadığını belirtip itiraz edeceklerini ifade etti.
 
Özgür Gündem, 30 Mayıs 1992’de yayın hayatına başlamıştı. Merkezi İstanbul olan gazete özellikle faili meçhul cinayetler, bölgede süren çatışmalar, JİTEM ve Hizbullah infazlarına ilişkin haberlere ağırlık verdi. Kürt sorunu gazetenin yayın politikasının ana ekseniydi. Gerek devletin gerekse milliyetçi grupların hedefinde olan gazetenin büroları defalarca basıldı. Olağanüstü Hal (OHAL) Bölgesi’ne girişi yasaklandı. 14 Nisan 1994’te “terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla kapatıldı.
 
Üç bürosu bombalandı
 
Bu nihai karara kadar 683 günlük yayın hayatında üç kez 30 gün; 15 kez 15 gün; iki kez 10 gün olmak üzere toplam 335 gün kapatıldı, gazete yetkilileri toplam 147 yıl hapis ve 21 milyar lira para cezasına çarptırıldı. Özgür Gündem’in yerine 28 Nisan 1994’te isim değişikliğiyle Özgür Ülke gazetesi yayına başladı. Bu gazetenin de üç bürosu 3 Aralık 1994’te bombalandı. Yayın hayatı boyunca 30’u muhabir olmak üzere 76 çalışanı katledildi. Özgür Gündem, 17 yıllık aranın ardından geçtiğimiz yıl 4 nisan günü “Mirasınızı devralıyoruz” sürmanşetiyle yayına başladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.