Başbakan Erdoğan'dan faiz açıklaması

Başbakan Erdoğan'dan faiz açıklaması

Erdoğan, Merkez Bankası'nın kararı sonrası sabredeceklerini söyledi.

Faiz artırımı kararını değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Şu anda Merkez Bankası böyle bir karar almış. Bana düşen buna bir süre sabretmektir" dedi.
 
Başbakan Erdoğan Merkez Bankası'nın faizartırımına gitmesiyle, "Merkez Bankası böyle bir karar almış, Bana düşen buna bir süre sabretmektir" dedi.
 
Erdoğan, İran ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Faiz artırımı kararına değinen Erdoğan, Merkez Bankası'nın bağımsız bir kurum olduğunu ancak kendisinin faiz artırımına karşı olduğunu hatırlattı.
 
Erdoğan, "Şu anda Merkez Bankası böyle bir karar almış. Bana düşen buna bir süre sabretmektir. Nereye gidiyoruz diye bunu görmektir. Faizin tekrar bir geri dönüşü veya döviz kurlarında olumlu istikamette gelişme, Borsa İstanbul’da yükselme görmemiz halinde bu iyi niyetimizi korumak zorundayız. Ama aksi olduğunda iyi niyetimizi koruyamayız" diye konuştu.
 
Ekonomide yaşanan gelişmelerle ilgili 'B ve C planları olduğunu' ifade eden Erdoğan, "Önümüzdeki günlerde açıklayacağımız bir çalışmamız olabilir. Belki birkaç hafta sonra böyle bir çalışmayı açıklayabiliriz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.