Başbakan Erdoğan'dan gündeme ilişkin önemli açıklamalar

Başbakan Erdoğan'dan gündeme ilişkin önemli açıklamalar

Başbakan Erdoğan, Soma'daki madende '120 Suriyeli işçi öldü üzerlerine beton döküldü' diye sosyal medyada yazanlar olduğunu belirterek, "Asıl sizin vicdanınıza beton dökülmüş" dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında önce çıkan ifadeleri şöyle: Acıları ortak olanlar, aynı anda yas tutanlar millettir. Bu ülkenin Başbakanı olarak, Dicle'nin kenarında kurdun kaptığı koyun, benim mesuliyetim altındadır. Bu ülkenin bakanları milletvekilleri, aynı mesuliyet sizlerin de üzerindedir. Ankara'da ilk andan itibaren Soma'daki bütün detayları tespit ettik, ihtiyaçları karşılamaya başladık. AFAD 156 personel ve 45 araç, Sağlık Bakanlığı 405 personel ve 62 ambulans ile Soma'da hizmet verdi. Toplamda, 2 bin 743 personel, 258 kara aracı ve 9 hava aracı Soma'da hem arama kurtarma çalışmalarına, hem yaralıların tedavisine hem de defin çalışmalarına, yakınların rehabilitasyonuna, çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasına hizmet etti.
Arama kurtarma çalışmaları 4 gün sürdü. 486 işçimizi madenden sağ çıkardık maalesef 301 kardeşimizi kaybettik. Soma'da o kömür madeninde emeğiyle çalışan, alınteri dökerek kazançların en helali peşinde koşan, maalesef yaşanna kaza ile hayatlarını yitiren her bir şehit benim öz be öz kardeşimdir. Biz aynı davanın neferleriyiz. Aynı hissiyatın, aynı dünyanın, aynı iklimin kardeşleriyiz. Biz onların kömür karalarını onurumuz bildiğimiz için birbirimize kardeş olduk. Milletinden bir ferdin ölümünü sinsice pusuda beklemek, esfeli safilin diye tarif edilen yani aşağıların en aşağısı bir mertebe olsa gerek. Ne acıdır ki biz süreçte bunu da yaşadık, bunu da yaşıyoruz."
Asıl sizin vicdanınıza beton dökülmüş
Erdoğan, "Daha ilk andan itibaren medyada, özellikle sosyal medyada akla hayale gelmeyecek yalanlar yayılmaya başlandı. Neymiş? 'İçeride o kadar değil şu kadar işçi varmış, kazanın sebebi şuymuş, madenin sahibi buymuş, madenin ortağı bilmem kimmiş, yardım ekipleri Soma'ya sokulmamış, AK Parti'liler avukatlara saldırmış, madende 15 yaşında çocuk çalıştırılmış, Suriyeli çocuklar çalıştırılmış, içeride 120 Suriyeli işçi öldü, üzerlerine beton döküldü' diye yazanlar, konuşanlar bile çıktı. Asıl sizin vicdanınıza beton dökülmüş" diye konuştu.
Erdoğan, "Bir başka ahlaksız çıkmış, bunun bir musibet olduğunu, o madencilerin ve bu milletin bunu hakettiğini söyleyecek kadar şerefini, insanlığını, haysiyetini ayaklar altına alıyor. Niye? Çünkü Pensilvanya'daki örgüt liderini bir elebaşı gibi değil haşa bir mehdi, mesih gibi görüyor. 'Ocaklarına ateş düşsün' dedi ya, zavallı, şükrediyor. Liderinin o bedduasının tuttuğunu, o bedduanın da Soma'da masum madencileri bulduğuna inanıyor. Yazıklar olsun, bırakın milleti, bu toprakları, bu dine yaptığıınız ahlaksızca saldırıdan dolayı yazıklar olsun" dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.