'Bile bile gerilime zemin hazırladılar'

'Bile bile gerilime zemin hazırladılar'

BAŞBAKAN Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

“Gerek Hatip Dicle’nin gerekse Silivri’de tutuklu milletvekillerinin durumunun çözülmesi için bir öneriniz var mı?” sorusu üzerine Erdoğan şunları söyledi: “Bu konunun hepsi yargı içinde yürüdü.

Dicle ile ilgili olan konu çok açık ve net her şeyiyle ortada zaten. Bu konuda Mart ayına dayalı bir süreç var. Mahkumiyet kararı ortada, mahkumiyet kararı olanın durumu bellidir. Tutuklu olanlarla ilgili süreç bellidir. Gerekse siyasi partiler, gereks bağımsız aday olanlar ne olacağını bile bile bu adımları attılar. Hiç aday mı yoktu, sıkıntı buradan geliyor. Demek ki buralarda yasaları zorlamak, yasaları zorlamak suretiyle ülkede yeni yeni gerilimlere zemin hazırlamaktı. Bu işler konuşulduğu zaman bizler de düşüncelerimizi söyledik, yanlış adım atıyorsunuz, bunların hepsini söyledik. Ne yazık ki bunların hiçbirisi yer bulmadı ve bugüne gelindi. Şu anda da yargının kararı neyse herhalde ona herkes saygı duyacak.”

Millet bizden boykot istemiyor

“Yemin töreninde CHP’nin de boykot yapabileceği konuşuluyor, CHP’ye bir mesajınız olacak mı?” sorusuna da Erdoğan şu yanıtı verdi: “Bizi şu anda halkımız parlamento çalışmalarına katılmak için buraya gönderdi. Millet bizden boykot istemiyor. ilk en önemli hedefimiz bu dönemde yeni bir anayasayı yapma teşebbüsünde bulunmaktır. Parlamentoda oturur, konuşuruz, nerede sıkıntı var, nerede bir sorun varsa bu sorunları çözmenin gayreti içerisinde oluruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.