'Başbakan G.Antep'teki ucubeyi de Görsün'

'Başbakan G.Antep'teki ucubeyi de Görsün'

Gündemle ilgili yaptıkları çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Sp'li gençler yine ilginç bir eyleme başvurdu. Uzun suredir gündemden düşmeyen 'Ucube' tartışmasına Saadet Partiside dahil oldu.

Gündemle ilgili yaptıkları çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Sp'li gençler yine ilginç bir eyleme başvurdu. Uzun suredir gündemden düşmeyen 'Ucube' tartışmasına Saadet Partiside dahil oldu.
 
 
Saadet Partisi (SP) Gaziantep İl Gençlik Kolları üyeleri,Gaziantep Maarif Kavşağı'nda bulunan Üzüm ve Şarap tanırısı Dionysos anıtının kaldırılarak yerine Mavi Marmara anıtı dikilmesini istedi.
 
SP Gençlik Kolları üyesi bir grup, ellerinde pankartlarla Maarif Kavşağı'na gelerek Zeugma antik kentinden çıkarılan mozaiklerin resmedildiği içerisinde üzüm ve şarap tanrısı Dionysos'un da bulunduğu mozaikler önünde basın açıklaması yaptı.
 
Basın açıklamasını okuyan SP Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Akar, "Şehir merkezinin önemli ve işlek kavşağı olan Maarif Kavşağı'na dikilen 'UCUBE' üzüm ve şarap tanrısı Dionysos anıtı bir an önce kaldırılmalıdır.
 
Bu 'UCUBE' anıtın yerine Türkiye'nin yakın tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan Mavi Marmara şehitlerini temsilen şehrimizin gururla taşıdığı ve sonsuza dek taşıyacağı Gazi unvanıyla Mavi Marmara Gemisi anıtına sahip olması çok manidar bir anlam taşıyacaktır.
 
Konuşmasının devamında Başkan Akar ; Karsta ki 'Ucube' nin haklı olarak kaldırılmasını isteyen sayın Başbakanımız, ne yazıkki kendi Ak Parti belediyesinin diktiği 'Ucube' üzüm ve şarap tanrısı dionysos anıtını görmemektedir.
 
Biz Saadet Partisi Gaziantep Gençlik Kolları olarak, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzülbeye sesleniyoruz ; Bu 'Ucube' şarap ve üzüm tanrısı dionysos anıtını hangi mantıkla Gaziantep Halkına yakıştırıyorsunuz ? Bu 'Ucube' Gaziantep halkımızın inanç ve manevi değerleriyle bağdaşmamaktadır.
 
Hiçbir estetiği olmayan bu 'Ucube' mutlaka kaldırılmalıdır.. dedi.
 
"Gaziantep roma kendi değildir,Biz biz Fatihlerin torunuyuz " sloganları eşliğinde yapılan açıklamaya halkın ilgisi ise dikkat çekti.
 
Ellerinde; Tüm ucubeleri yıkmak için biz geliyoruz,Gaziantep roma kenti değildir,Başbakan bu ucubeyide görsün vb. dövizler taşıyan grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :