Başbakan ilk kez terör örgütü dedi!22 Mart 2014 Cumar

Başbakan ilk kez terör örgütü dedi!22 Mart 2014 Cumar

Başbakan, Ankara mitingi sırasında yaptığı konuşmasında ilk kez paralel yapıya yönelik "terör örgütü" ifadesini kullandı.

Daha önce "örgüt, çete, haşhaşi" gibi sözler kullanan Başbakan Erdoğan ilk kez şunları söyledi: "Bu bir terör örgtüdür. Bedeli her ne olursa olsun bu terör örgütünün yaptıklarının hesabı sorulacaktır. Kararlıyız. CHP Pensilvanya'ya diyet borcunu ödüyor. Baykal da hala kimler yaptı diye soruyor. Pensilvanya yaptı işte"

Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları:

Başbakan Erdoğan konuşmasına Ankaralıları selamlayarak başladı. Ankara'da türbeleri olan tüm ölülere rahmet diliyorum.

Ankara demokrasinin, milli mücadelenin, Adnan Menderes'in şehri. Ankara yoksulların umudu bir başkent. Demorasi mücalesindeki mücadelenle iftihar ediyoruz. Hep birlikte Türkiyemizi büyütme mücadelesini büyüklerimiz verdiler. Biz milletçe çok çalıştık.

CHP HALKA ZULÜM ETTİ

Bu millet çok zor dönemler de yaşadı. CHP halka zulüm etti. CHP dönemini yaşadık. Mustafa Kemal Atatürk'ün ölmünden sonra büyük bir zulüm başladı. Özgürlükleri kısıtladılar, ayrımcılık yaptılar, ırkçılık yaptılar. Dersim katliamını da bu CHP yaptı.

ANKARA NİCE ZALİME ŞAHİT OLDU

Bugünün medyası rahmetli Menderes'in döneminde olduğu gibi yine işbaşında. Yine aynı başlıklar atılıyor. Diktatör deniliyor. Önce milli iradeyi, sonra Menderes ve arkadaşlarını idam ettiler. Başbakan Erdoğan: "Bu Ankara çok şeylere şahit oldu. Bu Ankara nice millet sevdalılarına ama nice millet düşmanlarına şahit oldu.

Bu Ankara kendi şahsi, hırsı, çıkarı ve ikbali için Türkiye'nin, milletin istikbalini ateşe vermeşe çalışan nice zalime şahit oldu. Ama asla Ankara umudunu kaybetmedi. Ankara her gün batan güneşin yeniden doğacağına, karanlıkların her sabah yeniden aydınlanacağına gönülden inandı." Menderes'i idama götüren CHP ne ise bugünkü CHP'de o'dur. Bu partide isimler değişebilir ama CHP kafası değişmez. Ankara popülüst siyasete fırsat vermez.

BU MUHALEFET VARKEN BİZ DAHA ÇOK SEÇİM KAZANIRIZ

Kiralık adayla siyaset olmaz. Kılıçdaroğlu 3 seçimdir nal topluyor. Bu seçim kaybedeceği 4. seçim olacak. Kılıçdaroğlu gel birinci olamazsan bırak diyorum bırakmıyor. Biz CHP'ye yardımcı olmak istoyruz. CHP'yi düştükleri bu başarısızlıktan kurtarmak istiyoruz. Aslında bunların başında olması bizim işimize yarar. Bunlar baştayken biz daha çok seçim kazanırız.

'HAŞHAŞİ BUNLARIN YANINDA ELİ ÖPÜLÜR'

Bunlar şantajcı, bunların veri depoları var. Her an her yerden bir şeyler çıkarırlar ve bunlar evlerin çevrelerinde de örgütlenmişler. Oralarda evler kiralayıp oralardan da dinleyebilirler, gözetleyebilirler, böyle hain bir örgüt bunlar.

Şu anda hain bir terör örgütü var. Bu bir terör örgütü. Buna karşı gerekli tedbirleri almak bizim görevimiz. Bu Pensilvanya, kasetle CHP'nin genel başkanını indirdi"

"Bazıları diyor ki 'Başbakanım haşhaşi ağır olmuyor mu ' Haşhaşi bunların yanında elleri öpülür, elleri. Çünkü teknoloji o kadar ileri değil di o zaman. Bunlarda her numara var Bildiklerimi anlatamıyorum."

TÜRKİYE İÇİN BUNLARIN HEPSİ HAYALDİ

Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteyenlere Ankara dur diyecek, Hacı Bayram'ı Veli'nin ruhuna sizler sahip çıkacaksınız. 25 Mayıs 2011 tarihinde basın toplantısında Ankara'yı geleceğe taşıyacak projeleri açıklamıştık, Altay adını verdiğimiz helikopter, Atak adını verdiğimiz uçak, ANKA adını verdiğimiz insansız hava aracı, kendi imkanlarımızla yapmaya başladık. KİRPİ adını verdiğimiz araçları kendimiz yapıyoruz. MİLGEM gemilerini üretmeyi başardık. İlk gözlem uydumuzu uzaya fırlattık. Askerlerimize milli piyade tüfeğimizi veriyoruz. Ankara'da radar ve elektronik harp merkezi devreye girecek. Dünya'da 100 savunma sanayi firması içine Ankara'dan iki firma girdi. Bunlar bizden önce ithaldi.

Ankara'ya 46 katrilyon yatırım yaptık. Bunlar sadece merkezi yönetimin yatırımları. Ankara'da bir sağlık kampüsü, 2 şehir hastanesi temelini attık.

ANKARA'YA GÜNLÜK 50 BİN KAPASİTELİ YHT GARI

Ankara'ya stadyum sözü verdik. 42 bin kişilik stadyum için arazi temin çalışmaları tamamlandı. Ankara'da 72 bin 408 konut inşa ettik. Ankara'yı çok daha iyi bir noktaya getireceğiz. İstanbul Ankara yüksek hızlı trenle ilgili test ve sertifikasyon çalışmaları sürüyor. Ankara merkezli 17 ili hızlı trenle buluşturuyoruz. Ankara'ya yüksek hızlı tren garına ihtiyaç var. Ankara'ya günde 50 bin yolcu kapasiteli bir hızlı tren garı yapıyoruz.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı 1994'den beri büyükşehire bağlı olmadığı halde Ankara'nın diğer ilçelerine hizmet götürdü. Banliyo trenlerini herşeyi ile yeniliyoruz. Ankara'yı bir demiryolu endüstri merkezi haline getirmek için, metro araçları fabrikası kurduk. Yakında üretime başlıyor. Ankara'da 3. metro hattı Keçiören-Tandoğan hattı ile, Kızılay'dan Havalimanı'na giden 29 km'lik metro hattı projesi var. İnşallah bunları da gerçekleştireceğiz.

Bölünmüş yollarla, otoyollarla ülkeyi güçlendiren biz olduk. Ankara'yı aman ha istismarcılara kaptırmayalım. Kanal İstanbul gibi Ankara'da bir çılgın projenin adımı atılıcak.

HACI BAYRAM-I VELİ ANKARA'DA SEN NEREDESİN

-Sizden bir ricada bulunacağım. Bunların dersanelerinden çocuklarınızı alınız. Bunların gazetelerini de almayınız. Onlara yazıklar olsun diyorum. Kişi sevdikleri ile beraber haşrolunacaktır. Sen hangi yüzle Tayyip Erdoğan'a hain diyecek cüreti buluyorsun. Eğer sende zerre kadar onur varsa, 99'da kaçıp gittin, dön Türkiye'ye dön. Hacıbayram'ı veli Ankara'da inzivaya çekildi. Sen de Ankara'da Konya'da Erzurum'da inzivaya çekilseydin. Türkiye'de istemiyorsan Mekke'de Medine'de inzivaya çekilseydin. Türkiye bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz.

-Benim kızlarım başörtüsünden dolayı Türkiye'de okuyamadı. Ama 28 Şubat'ta biryerlere ödüller yağdırdı. Ama bugün kızlarımız başörtüsü ile okuyabiliyor. Katsayı sorunu yok. başı açık başıörtülü yan yana. Birlik kardeşlik bu. Ne çile çekdirdiniz be. Ama tutmadı, bozuldu bu oyun.

-Düz liselerde Kur'an-ı Kerim Okunabiliyor, İmam Hatip Liseleri yaygınlaştı. Pensilvanya bunlar mı seni rahatsız etti. Yurtlarda yer yoksa sosyal tesisler, sosyal tesislerde yer yoksa gerekirse otellerde konuk edeceğiz. Yer konusunda hiç endişeniz olmasın.

Ankara'nın 2050 yılına kadar içme suyu sorununu çözüyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum