Yerden Yere Vurduğu İnönü'yü Andı

Yerden Yere Vurduğu İnönü'yü Andı

Başbakan Erdoğan, Birinci İnönü Zaferi'nin 91. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Birinci İnönü Zaferi'nin 91'inci Yıldönümü'nü kutlayarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve batı cephesi komutanı İsmet İnönü olmak üzere, istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını saygıyla, rahmetle andığını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, Birinci İnönü Zaferi'nin 91. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında "İstiklal mücadelemizin ilk büyük başarısı olan Birinci İnönü Zaferi, topraklarımızın işgalden arınması ve bağımsız Cumhuriyetimizin kuruluşu bakımından önemli bir adımdır" diyen Başbakan Erdoğan, "Bu zaferle birlikte, kahraman ordumuz büyük moral kazanmış, vatanın müdafaası ve yeni zaferler için bilenmiştir" ifadesini kullandı.

ELEŞTİRDİĞİ İNÖNÜ'YÜ SAYGIYLA ANDI

Cumhuriyet'in ilk yılları bu arada İnönü dönemine ilişkin sert eleştirilerde bulunan Başbakan Erdoğan bu kez İnönü zaferini anma mesajında şöyle dedi:

"Bugün, Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın sayılı devletleri arasında yer alabilmişse, bunda en büyük pay, kanı ve canı pahasına bu vatanın istiklali için mücadele vermiş olan şehit ve gazilerimizindir.

Bizler bu şuurla, bize şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan Cumhuriyetimizi daha da yüceltmek için var gücümüzle çalışacağız.

Bu düşüncelerle, Birinci İnönü Zaferi'nin 91. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve batı cephesi komutanı İsmet İnönü olmak üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını saygıyla, rahmetle anıyorum."
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.