Başbakan: Milletvekili adaylığına başvuracağım

Başbakan: Milletvekili adaylığına başvuracağım

Başbakan Binali Yıldırım, ortak yayında gazetecilerin sorularını cevapladı ve 24 Haziran seçimlerine ilişkin açıklamalar yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, Habertürk, CNN Turk ve A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI

Gazetecilerin '24 Haziran'da milletvekili adaylığına başvuracak mısınız' sorusuna Başbakan Yıldırım, "Başvuracağım, prensip olarak milletvekillerimizin tamamı doğal adaydır" şeklinde cevap verdi.

 

 

ABDULLAH GÜL'ÜN OLASI ADAYLIĞI

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:


Abdullah Gül, 'ben partimin yanındayım' demeliydi. Abdullah Bey aday olacaksa olur, olmayacaksa olmaz. Bu kadar memleketin gündemini işgal etmeye kimsenin hakkı var mı?

Başbakan: Milletvekili adaylığına başvuracağım

 

 

Siyasette garanti yok. Seçime her an hazır partiyiz. Hiç seçim olmayacak gibi çalışırız. Ama yarın seçim olacak gibi de hazırız. Bu seçimin önemli bir özelliği var. Bu seçim Türkiye'nin önünde yeni bir dönem açacak. Türkiye yeni bir yönetim değişikliğine gitti.

CUMHUR İTTİFAKI

Cumhur İttifakı 2 parti ittifakı olarak görünüyor ama vatandaşı ittifakı. ittifakımızın çerçevesi belli. Cumhurbaşkanı adayımız ortak. Adayımızı müşterek belirlemişiz burada bir sorun yok. Onlar da biz de çalışacağız. Milletvekiliği için de ortak gireceğiz.

"PKK TÜRKLERİN DE KÜRTLERİN DE SORUNU"

Türkiye büyük tehditlerle karşı karşıya. Güneyimizde savaşlar devam ediyor. Teröre karşı büyük bir mücadele veriyoruz. Ülkemizi açıktan açığa bölmek istiyorlar. Bunun saklısı gizlisi yok. Sana burada devlet kurdurulur mu? Beka meselesi bu. Misakı Milli sınırları içinde bayrağımızı yurdun her köşesinde dalgalandıracağız.

 

Başbakan: Milletvekili adaylığına başvuracağım

 

 

Bizi bağlayan topraklarımızın bölünmez bütünlüğü. PKK Türklerin de Kürtlerin de sorunu. İnsanların gelecek beklentisi var. Bu yaralar ne zaman nasıl sarılacak bu beklentiler var. Prim vermiyor vatandaş.

"DARBE YAPMAK İSTEYEN 15 TEMMUZ'U UNUTMASIN"

Darbe yapmak isteyenler 15 Temmuz'u aklından çıkarmasınlar. Bu kadar açık. Çılgınlığın mevzuatı yok. Çılgınlık yapan bedelini öder. Türkiye'nin kazandıklarını yok etmeye kimsenin hakkı yok yaparsa bedelini öder. Hiç bir şey karşılıksız kalmıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.