Erdoğan'ın Kocaeli İl Kongresi konuşması

Erdoğan'ın Kocaeli İl Kongresi konuşması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Kocaeli İl Kongresi'nde konuştu..

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Kurulduğu günden itibaren AK Parti'nin millete hizmet davasını gururla dalgalandıran kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

"BİRİ KUMSALLARIN PARTİSİ, BİRİ ETNİK GRUBUN"

Biz bir olduk birlik olduk. Son seçimlerdeki tablo ortada. Türkiye'nin 7 bölgesinde de birinci olduk. Diğerleri bunu başaramıyor. Biz etnik, dinsel milliyetçilik yapmıyoruz. Afyonkarahisar'dan yola çıktığımızda tek devlet, tek bayrak dedik. Diğerleri bunu diyemiyor. Kimisi kumsalların partisi, kimisi bir etnik grubun partisi oluyor.

Kocaeli her zaman bizimle oldu. Desteğini hiç esirgemedi. 9,5 yıldır Kocaeli'nin hizmetkarı oldu. Siz arkamızda olduğunuz sürece Kocaeli'ne hizmetkar olmaya devam edeceğiz.

"NE KADAR SURİYELİ GELİRSE ALACAĞIZ"

Dün Suriye'den bir kez daha acı bir haber aldık. Zalim Esad'ın gözü dönmüş katilleri Hama'da saldırı düzenlediler. Bu insanlık dışı saldırı da 200'ün üzerinde Suriyeli yaşamını yitirdi. Suriye için artık söz bitmiştir. Bu alçakta katliamlar artık gitmek olan bir rejimin ayak sessleridir. Bu biz sahnenin benzerini Irak'ta, Libya'da ve Mısır'da gördük. Sevgili kardeşlerim, dün Suriye'den malesef bir kez daha acı bir haber aldık. Zalim Esed rejimi Hama'da çoğu kadın olmak üzere 270 civarında masum insan bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybetti. Hamalı kardeşlerimizin boğazları kesilerek, camilerde toplu halde infaz edildiğini biliyoruz. Bu insanlık dışı vahşet artık bitmekte olan bir rejimin habercisidir. Biz bu sahnenin benzerini Irak'ta Saddam rejiminde, Mısır'da Mübarek rejiminde, Libya'da Kaddafi rejiminde gördük. Bütün diktatörler zalimdir. İşte Suriye'deki bu dikta rejimi on yıllar boyunca işgal altındaki kendi toprağı için tek bir mermi atamadı, bu cesareti gösteremedi. Bunlar ancak ve ancak uluslararası sularda silahsız uçan uçaklara saldırabilirler. Bunlar eninde sonunda gidecek ve Suriye halkı bunlardan bunların hesabını soracaktır.

"CHP BAŞKANI SURİYE AĞZIYLA KONUŞUYOR"

Şimdi bize çıkıp Suriye ile ilişkileri neden gerginleştirdiniz diyorlar. Basit bir cevabı var bunun. Biz Osmanı Aliye'nin bakiyesiyiz. Biz barış için mücadele vermiş bir ecdadın torunlarıyız. Bizi eleştiren CHP Başkanı çıksın şimdi Hama katliamı ile ilgili konuşsun. Türkiye'nin, uluslararası sularda, silahsız bir uçağına saldırı düzenleniyor; CHP Genel Başkanı, Türkiye'nin, şehit pilotların, bu milletin yanında değil, saldırganların yanında, provokatörlerin yanında yer alıyor. CHP, Mavi Marmara saldırısında da aynı tavrı gösterdi. İsrail'in yanında yer aldı. CHP, ne olursa olsun AK Parti kaybetsin istiyor. AK Parti'ye muhalefet etmek adına Türkiye'yi dışarıda kötülüyorlar. CHP Başkanı Suriye'nin ağzıyla konuşuyor. Kendisini davet ediyoruz. 'Gel sorun Var mı diyoruz' ses yok. Sonra çıkıp dıaşrda farklı şeyler söylüyorsun. CHP'li kardeşlerime sesleniyorum. Genel Başkanınızı tanıyın. Sabah başka akşam başka.

"ANAMUHALEFET PARTİSİNDEN ÇOK MEMNUNUM"

Aynı şeyi Mavi Marmara olayında yaptı. İsrail'in yanında yer aldı. Yunanlılar Kıbrıs'ta bizim yurttaşlarımıza saldırdığında yurtta sulh mu diyecektik. Yıllardır Ecevit üzerinden niye rant sağladınız. Karşınızdakiler barış istiyorsa tabiki barış istiyceksiniz. Karşınızdaki yumruğunu sıkıyorsa gereğini yapacaksın.

Samimİyetle söylüyorum. Ana muhalefet partisnin başında böyle bir genel başkan, böyle bir yönetim olduğu için kendi adıma çok memnunum.

"İSTANBUL'DA KÖPRÜLER ÜCRETSİZ OLACAK"

İstanbul trafiğinde genel bir sıkıntı var. Dünyanın her yerinde böyle şeyler olur. İstanbullular'a buradan bir haber, müjde vereyim. Salı günü itibariyle köprülerden geçişi ücretsiz yapıyoruz. 'En azından ücret ödemede vesaire bekleme olmasın' dedik ve ücretsiz yapmaya karar verdik. Bu çalışmalar bitene kadar ücretsiz olarak köprüler çalışacak

BDP tutturmuş bir miting. Bugün o mitingi yapacaklar Diyarbakır'da gerçek yüzlerini ortaya koydular. Bunlar benim Kürt kardeşlerimin geleceğini tehlikeye atacak zihniyette.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.