Partilerin oy oranlarını açıkladı

Partilerin oy oranlarını açıkladı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim anketlerindeki son duruma ilişkin olarak, ''Partimizle alakalı şu anda 45-50 aralığında neticeler geliyor

CHP ile ilgili 25-30 aralığında neticeler geliyor, MHP ile ilgili ise adeta bir baraj noktasında 10-12 arasında bir durumu söz konusu'' dedi.

Samanyolu TV'deki canlı yayında konuşan Erdoğan, ''CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siz sürekli canlı yayına davet ediyor, çıkacak mısınız?'' sorusuna karşılık, Kılıçdaroğlu'nun ''bizi süper lige çıkarın'' dediğini söyledi.

Erdoğan, ''En sonunda kabul etti, fakat hangi ligde olduğunu söylemiyor. Ben dedim amatör ligde oynuyor bu. Dolayısıyla bir defa amatör ligden bir anda süper lige çıkılmaz. Önce bir üçüncü ligde oynayacaksın, ikinci lige çıkacaksın, ikinci ligde Bank Asya'ya geçeceksin, Bank Asya'dan sonra süper lige çıkacaksın. Dört seçim geçirmesi lazım. Bu iş öyle kolay değil'' dedi.

''Dört seçim sonra mı siz onunla yayına çıkarsınız?'' sorusuna karşılık Erdoğan, şunları kaydetti:

''Hayır gerek yok, o zaman kaybı. Böyle devam etmemek diye bir şey yok. Siyaset illa gelip de parlamentoda olur diye bir şey yok. Bizim tüzüğümüzde üç dönem arka arkaya milletvekili olan bir dönem ara vermek zorundadır. Ondan sonra tekrar aday olabilirsin. Bu şahsımla alakalı değil, bütün arkadaşlarım için geçerli olan bir şey. Genel başkan beş dönem arka arkaya genel başkanlık yapabilir, beşinci dönemden sonra ara vermek zorundadır.

Ben bu dönemden sonra partim bana ne görev veriyorsa o görevi yaparım, ondan sonra devam eder miyim etmez miyim o ondan sonraki şey. Vakıflar, bir çok şeylerde hizmet yaparız. Önemli olan benim bir davam var, o da nedir millete, ülkeme hizmettir. Bu hizmette tecrübemi, bilgimi ne var ne yok sermektir. Biz bu canı bu yola adamış durumdayız bunu yapacağız. Seksen bir vilayette bana partim ne derse gider onu yaparım. Çünkü biz o terbiye ile büyüdük ve buna da örnek olmamız lazım. 'Başbakan oldun e, ondan sonra ayrıldın git yat'... Yok, ayaklarımız koştuğu, yürüdüğü sürece inşallah biz de buna devam ederiz.''

-''HALKIM BÖYLE TAKDİR EDİYORSA BÖYLEDİR''-

Daha önceki seçimlerde belirli çevrelerin ''AK Parti'den memnunuz ama oy vermeyeceğiz'' dediğinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, o grubun ''biz bu dönemde bire beş kazandık ama oyumuzu vermeyeceğiz'' diyen malum grup olduğunu, futbol takımı tutar gibi parti tuttuklarını söyledi. Erdoğan, ''Ama siyasi partilere böyle yaklaşılmaz. Siyasi partiler futbol takımı değildir'' dedi.

''Karizmatik lider misiniz?'' sorusuna karşılık ise Erdoğan, şunları belirtti:

''Bu tür yaklaşımlar falan oluyor. Sağ olsun böyle karizmatik lider yakıştırması yapanlara da ben yine teşekkür ediyorum. Böyle bir yakıştırmayı hangi özelliklerim sebebiyle buldular onu bilemiyorum ama bir defa mana itibarıyla baktığınız zaman karizmatik lider etkileyici anlamına gelen bir tanımı var. Eğer buradan bakıyorlarsa bunu tabii halkım böyle takdir ediyorsa böyledir. Ama medya bunu böyle diyorsa niye böyle diyor, onu bilemem. Fakat eğer böyle diyorlarsa bunun yanına bir şey koymaları lazım. Biz bir defa parti olarak bütün siyaset akademisinde yaptığımız çalışmalarda hep şunu söylemişizdir, 'bize gurur yakışmaz, bize onur veyahut birilerine karşı böbürlenmek yakışmaz, bize tevazu yakışır. Biz mütevazi olacağız, çalışmalarımızı bu üslup içerisinde yürüteceğiz. Bu millete efendi olmaya değil, bu milletin hizmetkarı olmaya geldik, bu yola devam edeceğiz.''

-''BU İSTİKRARIN BOZULMASI ÜLKEMİZE ÇOK ŞEY KAYBETTİRİR''-

İstikrar ve güven kavramını çok benimsediklerini söyleyen Erdoğan, başarılarının sırrının demokrasi ile ekonomiyi at başı götürmelerinde olduğunu ifade etti.

Erdoğan, ''İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün diyoruz. Hani birilerinin 'koalisyon hükümetleriyle de bu iş olur filan'... kendimizi aldatmayalım. Şu anda bunun bedelini Avrupa ülkeleri, İskandinav ülkeleri hepsi ödemeye başladılar. Türkiye henüz ayakları üzerinde tek başına iktidarla yürümeye başladı ve bu istikrarın bozulması ülkemize çok şey kaybettirebilir'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Barajlar kaldırılsın, düşürülsün'' dediğini, bunu söylemesinin demokratlığından kaynaklanmadığını söyleyen Erdoğan, ''Ondan önceki CHP'de kendisi grup başkan vekiliydi, barajların düşürülmesi hususu gündeme geldiğinde niye onlar yanaşmadı? Bu taa rahmetli Özal zamanında sivil yönetime geçildiği anda gündeme gelmiş olan bir konu. Ve biz yüzde 10 barajı ile iktidara geldik. Şu anda barajı engel olarak görenler de çalışsınlar, onlar da yüzde 10 barajını aşsınlar. Ha ileride sağlıklı, güçlü bir yapıya kavuşuruz, kalkar burada barajların üzerinde bir iki puan oynanabilir duruma göre. Ama şu anda Türkiye'nin gündemine bunun girmemesi lazım'' diye konuştu.

-ANKETLER...-

Anketlerle ilgili son durumun sorulması üzerine de Erdoğan, ''Bir çok gruba yaptırıyoruz, partimizle alakalı şu anda 45-50 aralığında neticeler geliyor. CHP ile ilgili 25-30 aralığında neticeler geliyor, MHP ile ilgili ise o böyle adeta bir baraj noktasında, 10-12 arasında bir durumu onun da söz konusu. Son iki hafta ne getirir ne götürür onu bilemem, on üç gün var, bu on üç gün içerisinde de bir çok şeyler değişebilir'' diye konuştu.

Erdoğan sözleşmeli personelle ilgili kanunu yetiştirebilmeleri durumunda bir,iki gün içerisinde çıkarabileceklerini, yetiştirememeleri halinde ise hemen seçimin arkasından çözeceklerini ancak seçim öncesi bitirmeyi arzuladıklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan, seçmene son mesajının sorulması üzerine, yeni dönemde yeni bir anayasa için vatandaşlardan güçlü bir destek istediklerini söyledi.

Vatandaşların AK Parti'ye güvenini tazelemesini tekrar rica ettiğini ifade eden Erdoğan, Regaip kandilinin de ülke, millet ve tüm İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını diledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.