Erdoğan TÜSİAD'ı cevapsız bırakmadı!

Erdoğan TÜSİAD'ı cevapsız bırakmadı!

Başbakan Erdoğan, TL'nin yeni simgesinin açıklandığı toplantıda TÜSİAD'a '75 milyonun hükümetiyiz' diyerek cevap verdi. Erdoğan TL'nin yeni simgesi için şunları söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Geçmişte hazırlanan bir kısım raporlar, antidemokratik yöntemlerle uygulamaya geçtiyse ve bu ülkeye çok ağır faturalarödettiyse, biz de çıkar, bunu eleştiririz. Kesintisizeğitim, topluma büyük zarar verdi, çocuklara çok ağır zararlar verdi ama bütün bunlarla birlikte, en çok da ekonomiye zarar verdi.

İşadamlarını temsil eden bir örgüt, eğitim sistemine kendi ideolojisini dayatarak, adeta kendi ayağına kurşun sıktı. 28 Şubat sonrasında uygulanan kararlar neticesinde, bu ülkenin meslek liseleri adeta yok olma noktasına geldi, içleri boşaltıldı. Zararı kim gördü?

Sanayici gördü, ekonomi gördü, ülke ve millet gördü. Geçmişte yaptıkları bu hatayı, bugün aynı şekilde tekrarlamak istiyorlar. Bizim, eğitimle ilgili telafi çabalarımızın önünü kesmek adına, aynı kör ideolojiyle zihinleri bulandırıyorlar. Biz buna izin veremeyiz. Biz, seçkinlerin, elitlerin, patronların hükümeti değiliz. Biz, işçisiyle, patronuyla, yoksuluyla, zenginiyle 75 milyonun hükümetiyiz'' dedi.

Erdoğan konuşmasında diğer başlıklar şöyleydi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Geçmişte hazırlanan bir kısım raporlar, antidemokratik yöntemlerle uygulamaya geçtiyse ve bu ülkeye çok ağır faturalarödettiyse, biz de çıkar, bunu eleştiririz. Kesintisizeğitim, topluma büyük zarar verdi, çocuklara çok ağır zararlar verdi ama bütün bunlarla birlikte, en çok da ekonomiye zarar verdi. İşadamlarını temsil eden bir örgüt, eğitim sistemine kendi ideolojisini dayatarak, adeta kendi ayağına kurşun sıktı. 28 Şubat sonrasında uygulanan kararlar neticesinde, bu ülkenin meslek liseleri adeta yok olma noktasına geldi, içleri boşaltıldı. Zararı kim gördü? Sanayici gördü, ekonomi gördü, ülke ve millet gördü. Geçmişte yaptıkları bu hatayı, bugün aynı şekilde tekrarlamak istiyorlar. Bizim, eğitimle ilgili telafi çabalarımızın önünü kesmek adına, aynı kör ideolojiyle zihinleri bulandırıyorlar. Biz buna izin veremeyiz. Biz, seçkinlerin, elitlerin, patronların hükümeti değiliz. Biz, işçisiyle, patronuyla, yoksuluyla, zenginiyle 75 milyonun hükümetiyiz'' dedi.

Bugün Sütlüce'de çevikkuvvetin geçisi sırasında motorsikletle patlatılan bomba ile yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu saldırıyı gerçekleştiren caniler emellerine ulaşmayacaktır...

Bugün burada 9 yılda hassasiyetle büyüttüğümüz ekonomi politikalarımızın, küresel başarılarımızı coşkuyla karşılıyoruz. Türkiye ekonomide böyle başarılar sağlarken böyle saldırıların olması manidadır. Ama amaçlarına ulaşamayacaklar... Saldırının failleri de en kısa sürede yakalanacak ve gereken cezayı alacaklardır...

TÜİK 2011 istihdam oranlarını bugün açıkladı. İşsizlik 2011'in tamamında yüzde 9,8 olarak gerçekleşti. Bu bir önceki yıla göre 2,1 puan düştü. Bu umutlarımızı çoğalttı.

Bugün TL'nin yeni simgesinin hayırlı olması da en büyük dileğim... 8 Binin üzerinde bir katılımla gerçekleşti... Vatandaşlarımızın bu kadar teveccüh göstermesi de manidardır... TCMB'ye Ali Babacan'a operasyonu güzel bir biçimde tamamladıkları için teşekkür ediyorum..

Paradan sıfır atma işlemini sorunsuz tamamladık...

Bir dönemi hatırlayın Türkiye'de 6 sıfır varken turiste kesilen 6 sıfırlı 50 milyon liralık ceza bayılmasına neden olmuştu... Tuvalete 1 milyona giriyorduk... Etraf döviz bürosu kaynıyordu. Neden paranın değeri yoktu.. Şimdi onlara ihtiyaç yok...

Şu andaki paramız gücü bağımsızlığı temsil ediyor...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.