Başbakan Şırnak'ta çok özel bir iftar yapacak

Başbakan Şırnak'ta çok özel bir iftar yapacak

Uludere'de 34 kişinin ölümü ile sonuçlanan askeri operasyonda yakınlarını ve çocuklarını kaybeden aileler ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Şırnak'taki iftarda bir araya gelecek. Erdoğan'ın ailelerle baş başa görüşme yapması da planlanıyor.

Şerafettin Elçi Havaalanı'nın açılışını yapmak için Şırnak'a gidecek olan Erdoğan şehirdevereceği iftara, Uludere'de çocuklarını kaybeden aileleri de davet etti. 10 ailenin katılacağıiftarda ayrıca Uludere'deki iki köyün muhtarı da hazır bulunacak.

Başbakan Erdoğan'ın, iftarın ardından aileler ile baş başa görüşebileceği öğrenildi. Başbakanile Uludere'de çocuklarını kaybeden ailelerin bir araya gelmesi fikri ilk kez Akil İnsanlar Güneydoğu Heyeti tarafından dile getirilmiş ve Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleşen songörüşmede Başbakan Erdoğan'a iletilmişti. Erdoğan'ın da bu teklifi sıcak karşıladığıbelirtilmişti. Erdoğan'ın bölgeye gerçekleştireceği ziyaret ve havaalanı açılışı bu görüşme içinvesile oluştururken, Başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilinde girişimlere başlanıldı. Ailelere davetiiletmek üzere bölgeye Başbakan'ın yakın arkadaşı olan eski bir siyasetçi giderken, ailelerindaveti memnuniyetle karşıladığı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.