Yunanistan'dan Erdoğan'a tepki!

Yunanistan'dan Erdoğan'a tepki!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Başbakan Erdoğan’a atfen söylediği “Olimpiyat meşalesinin kaynağı Antalya Olimpos Dağı’nda Çıralı’da yanmaya devam ediyor” sözleri Yunanistan’da tepki çekti. Yunan yetkililer ve basın, “Meşale Yunan’dır. Erdoğan tarih

 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı (IOC) Jacques Rogge ile görüşmesinde “Olimpiyat meşalesinin kaynağı Antalya’daki Olimpos Dağı’nda, Çıralı’da yanmaya devam ediyor” dediğini söylemesi Atina’da büyük tepkilere yol açtı.
Londra Olimpiyatları’na katılan Yunanistan kafilesinin başkanı İsidoros Kuvelos, “Tarih, masala değil gerçek olaylara ve kanıtlara dayanır. Erdoğan’ı ve Kılıç’ı, Olimpia’da (Mora Yarımadası’nda tarihi antik kent) düzenlenen olimpiyat tarihi konulu konferanslara katılmaya davet ediyorum” dedi.

Kuvelos’un açıklaması Yunan medyasında “Erdoğan Olimpia’ya gel de sana bedava Olimpiyat tarihi dersi verelim” başlıklarıyla duyuruldu. “Mega” televizyonu eski dışişleri bakanlarından Dora Bakoyani’nin eşi olan Kuvelos’un ayrıca “Erdoğan tarih öğrenmeli” dediğini bildirdi. Gazeteler birinci sayfalarında şu ifadeleri kullandı:

-Prasini (Spor gazetesi): Erdoğan ne içiyorsun da bize vermiyorsun?
-Adesmeftos Tipos: Hem gülünecek hem ağlanacak Türk hezeyanı.
-Dimokratia: Erdoğan çıldırdı.

Ateşin kaynağı eski Yunan

Yunan mitolojisinin kahramanlarından biri olan Prometheus’un, bilgiyi ve yaratıcılığı temsil eden ateşi tanrılardan çaldığı varsayılırdı. Bu nedenle o çağlarda oynanmaya başlanan olimpiyat oyunları boyunca ateşin yanık tutulması bir gelenek olarak yerleşti. Modern olimpiyatlar sırasında ateş yakma geleneği 1928 yılında Amsterdam’da başladıysa da, Yunan mitolojisiyle hiçbir ilgisi bulunmayan, ateşin elde ele dolaştırılması geleneğinin kökeni, “Nazi Olimpiyatları” diye de anılan 1936 Berlin Olimpiyat Oyunları’dır.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.