Kılıçdaroğlu'nun neye imza attığından haberi yok

Kılıçdaroğlu'nun neye imza attığından haberi yok

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kürt sorunu ile Filistin meselesini aynı gören Sosyalist Enternasyonal’in (SE)sonuç bildirgesine imza atan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

Bozdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu altına imza attığı metni benimsiyor mu açıklamalı” dedi. Türkmenistan Meclis Başkanı Akça Nurberdiyeva ile beraberindeki heyetle Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda bir araya gelen Bozdağ burada gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Bozdağ, Güney Afrika’da yapılan SE’de Kılıçdaroğlu’nun başkan yardımcılığı sıfatı kazandığını, belirterek şunları söyledi:

Burada Esadçı orada muhalif

‘’Öyle anlaşılıyor ki Sayın Kılıçdaroğlu, başkan yardımcısı seçilme kaydıyla altına imza attığı şeyleri herhalde okumamış. Yani bir yandan Türkiye’de hükümetimizin takip ettiği Suriye politikasının karşısında CHP’nin ortaya koyduğu Esedçi bir duruş var, öte yandan SE’nin sonuç bildirgesinde Suriye konusunda yapılan tavsiyeler var. Öte yandan Kürt meselesiyle ilgili CHP’nin ve Türkiye’nin bir tutumu var. Bakıyorsunuz o tutumla da çelişen bir başka konu var ve gazetelerde yer alan bilgiler doğruysa, o konunun altına da imza attığı anlaşılıyor. Türkiye’nin ana muhalefet partisinin altına imza attığı metinden haberdar olmayan bir yaklaşım içinde olmasını Türkiye açısından da büyük bir talihsizlik olarak görüyorum. CHP altına imza attığı görüşlere katılıyor mu katılmıyor mu açıklamalı.”  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.