'Kılıçdaroğlu ve Esed arasında duygusal bağ var'

'Kılıçdaroğlu ve Esed arasında duygusal bağ var'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan CHP ve Kılıçdaroğlu'na Suriye eleştirisi.

Arınç, Türkiye'nin bu Suriye dış politikasına bütün dünya alkış tutarken, CHP'nin buna karşı tepkili olmasını eleştiren, "Ben 75 milyon insana bırakıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve 3-5 tane milletvekilinin Esad rejimi ile ailesi ile duygusal bir bağı var. Suriyeli değil de yerinde Katar diye bir ülke olsaydı, oradan bir bomba gelseydi Kemal Kılıçdaroğlu nasıl bağıracağını tahmin ederdiniz" dedi.

"ÖLENLER ÖLSÜN, KALANLAR KALSIN DEDİLER"
"Cinayetler o kadar çoğaldı ki canını zor kurtaran insanlar bize sığınmaya başladı. 100 bine yakın sığınmacı var" diyen Arınç, CHP'nin tutumunu da eleştirdi. CHP'nin Kuzey Irak, Bosna Hersek ve Afganistan ülkelerine destek verirken, Suriye teskeresine karşı çıktığına anlam veremediğini söyleyen Arınç, "CHP, bize bunları kabul etmeyin diyor. Bunların içinde oyunlar var. Biz kapımızı herkese bir kurtarıcı olarak sığınan insan olarak hayatını kurtaracak yer olarak açacak zorundayız. Bizim tarihimiz bunun güzel örnekleriyle doğrudur. 1991'de Irak'tan kaçanlar için Özal'ın yaptığını biz bugün yapıyoruz. Dünya bizi takdir ediyor. Dünya bu kampanyaya bir kuruş bile vermiyor ama. Bu millet misafirperver olduğu gibi mazlumun yanındadır. En büyük namusumuz zalimin olanın değil, mazlumun yanında olmasıdır. Suriye'nin iç işlerine karışma diye niyetimiz yok. Müdahalede etmeyeceğiz dedik. Başkaların müdahalesine izin vermedik. Kendi meselelerini çözmesine gayret gösterdik. Bu kadar insan ölüyor dedik, 'ölürse ölsün dediler. Eleştirmeyin Esad'ı dediler. Ne kadar vurdumduymazlıktır. Bu nasıl komşuluk ve demokrasi anlayışıdır. Siz karışmayın dediler. Ölenler olsun kalanlar kalsın dediler. Biz bunlara 'hayır' dedik. Bizi eleştirdi. Suriye'den atılan bombalar bize düşmeye başladı, önce uçağımızı düşürdüler. Notalarımız verdik. Bunu hesabın ver diyoruz ama ayakta hükümet var mı siz karar verin" dedi.

"BİR SAVAŞÇI BİR MİLLETİZ"
Akçakale ve Yayladağ'a düşen bombaların birçok vatandaşın hayatına kaybetmesine yol açtığını söyleyen Arınç. "Ama CHP, teskereye hayır diyor. Feryat ediyor. Savaşa hayır diyor. Savaşa gitmiyoruz. Ama bize bir saldırı var. Egemenliğe saldırı var. Bu saldırı sonucunda benim insanım ölüyor. Bunun sonucunda tedbir almalıyız. Olur mu böyle bir şey. Savaş denen bir şey var. Biz savaşçı bir milletiz. Zamanı geldiğinde mili mücadelede ne yaptığımızı bilir herkes. Savaş diye ihtimal olmasa 800 bin kişilik Türk ordusunu varlığı sebebi nedir? Saldırı var. İnsanımız ölüyor. Arkası çekilmiyor. Meclisten yetki almamız yanlış değil. Çok açık söylüyorum. Etnik kökene arkadaşlıktan beraberlikten bahsetmiyorum. Siz karar verin. CHP'de bu Esad sevgisini Baas sevgisini bunlara bağlı olmanın altında ne yatıyor diye sorun. Eminim duygusal sebepler bulacaksınız. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve 3-5 tane milletvekilini Esad rejimi ile ailesi ile duygusal bir bağı var. Suriyeli değil de yerinde Katar diye bir ülke olsaydı, oradan bir bomba gelseydi Kemal Kılıçdaroğlu nasıl bağıracağını tahmin ederdiniz. Somali olsaydı. Niye olurdu. Biz Araplar diye başlarlar asker göreve diye bağırırlardı. Niye helikopterler bombalamadı derlerdi. Onlara söyleyebildikleri Suriye'ye niye söylemiyorlar. Bu kalp yarasıdır.Bunları tarih yazacak" dedi.

"MİSLİYLE CEVAP VERDİK"
Milli egemenliği büyük zorluklarla kazandıklarını ifade eden Arınç, "Bize yapılan haksızlık misliyle karşılığını buldu. Bu top atışının yapıldığı yerler havaya uçuruldu. Tankları ve topları da gitti. Bizim tarafa düşen her bombanın her merminin karşılığı misliyle veriliyor. Haberimiz olsun. Bunun fazlasına cüret ederler mi diye elimizdeki yetkiyi almak zorundayız. Sadece Suriye için teskere çıkardık. Kuzey Irak için teskere çıkarmıştık. 3 parti de evet oyu verdi. Bizim Somali'de askerimiz var karşı çıkmıyorlar. 7 düvelde bizim askerimiz ve polisimiz var. Barışı korumak için görevlendirildi. Bu görev içinde şehit olmak da var. Bu kadar ülkelere 'hayır' demeyen CHP, niye Suriye için kendini parçalıyor. Ağlıyor ve sıkılıyor. Suriye deseniz, gözünden yaşlar dökülüyor. Nasıl bir parti bu. Türkiye'nin hassasiyetini görmeden sadece orası ile ilgili duygusal bağlılığını dışa vurabilir mi? Zalim, yönetimle mücadele edene desteğimiz devam edecek. Suriye'nin demokratik ve özgür bir ülke olduğun görmek bizim düşüncemizdir. Türkiye'nin bu dış politikaya bütün dünya alkış tutarken, CHP'nin buna karşı tepkili olmasını ben 75 milyon insana bırakıyorum. En kısa zamanda bu zulüm bitecek. Bir ülke zulümle yürütülmez. Zulüm mutlaka yıkılır. Zalimler altında kalır. Dünyanın neresinde bir zalim varsa altında kalsın inşallah" dedi.

 

Kaynak: İHA 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.