Bülent Arınç Ateş Püskürdü

Bülent Arınç Ateş Püskürdü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz kürsüye çıkınca 'Sayın Başkan' diye konuşmamıza başlarız fakat milletvekillerinin bazıları bırakın sayın demeyi, ağızlarını aça aça hakaret ediyorlar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen AR-GE Başkanlığı Parlamenter Danışmanları Akademisi'nin sertifika töreninde yaptığı konuşmada, 1999-2002 arasında yaşananların hükümetin ve siyasetin tamamen sıfırlandığı bir nokta olarak görülebileceğini belirterek, "CHP ile biz parlamentoya birlikte girdik. CHP niçin bizimle birlikte parlamentoya girdi. Aslında şer olan bir şeyden hayır çıkardı. 1999 seçiminde CHP parlamento içinde olsaydı emin olun o da parlamento dışında olacaktı. Türkiye fakirleşmiş, yoksullaşmış ve siyasetin dik vurduğu bir alan haline gelmişti. Millet iradesini temsil eden parlamentonun millet kadar güçlü olmalıdır. Parlamento milletin kalbidir, bu kalbi çalıştıramazsanız siyaset kurumları yıpranır hatta ölüm noktası gelir" diye konuştu.
"BAZI SORU ÖNERGELERİ İMZASIZ GELİYOR, ÇOK YAKIŞIKSIZ"
Soru önergeleri verilirken dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi veren Arınç, "Araştırmadığınız bir konuda sizin cebinize hazır kağıtlar koyan olabilir. Çok çalışkan ve dinamik danışmanlarımız vardır. O danışmanlar milletvekillerimizin ismi geçsin diye gazetelerin her sayfasından 20 tane soru önergesi çıkarır. Gazetelerin her yazdığını soru olarak verirseniz haberin kaynağı siz değil gazete olur. Son dönem gelen önergeler kes, kopyala, yapıştır taktiğiyle geliyor. Siz yapmazsınız arkadaşlar ama birileri bunu yapıyor. Bazı soru önergeleri imzasız geliyor, çok yakışıksız" diye konuştu.
ÜSLUP ELEŞTİRİSİ
Danışmalara önerilerde bulunan Arınç, konuşmasında şunları kaydetti:
"Biz kürsüye çıkınca 'Sayın Başkan' diye konuşmamıza başlarız fakat milletvekillerinin bazıları bırakın sayın demeyi ağızlarını aça aça hakaret ediyorlar. Sayın kelimesinin esirgenmesi bilinçli olarak yapılırsa meclis başkanının buna dikkat etmesi, cevap verecek bakanın da sayın kelimesini esirgemesi lazım. 'Sayın' diyerek söze başlayacaksınız son zamanlarda usluptaki eksiklik yazıya da dökülmüş durumda. Kaşe kullanmak ayıp, milletvekili bizzat eliyle imzalayacak, imzasını ıslak atacak. Danışman arkadaşlarımız nezaket içerisinde her şeyi yapmalı. İstişare amacıyla geldiği gibi yaralama amacıyla gelen önergeler var. Aslında cevabını kendisini vermiş de size bunu onaylatmak istiyor."
Başbakan Yardımcısı Arınç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, daha sonra parlamenter danışmanlık eğitimi alanlara sertifikalarını verdi.

HABERVAKTIM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.