Bakanlar Kurulu sonrası Arınç'tan açıklama

Bakanlar Kurulu sonrası Arınç'tan açıklama

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklamalarda bulundu. Arınç, anayasa çalışmalarında gelinen noktayı açıkladı.

Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamada yeni anayasa çalışmalarının istedikleri gibi getmediğini bunu sonlandırma zamanı geldiğini söyledi.

Arınç,  dövizli askerlik bedelini 10 bin avrodan 6 bin avroya indirildiğini söyledi.

Sözleşmelileri kadroya alma konusunda çok önemli bir noktaya geldiğini belirtirten Arınç,  muhtarlardan, çiftçi ailesi ve toplumun birçok kesimini rahatlatacak adımlar atıldığını söyledi. 

Çok kapsamlı bir kanun tasarısının görüşülmesi sırasında muhalefetin gösterdiği tavrı millete şikayet ettiğini söyleyen Arınç,  Başbakan Yardımcısı'na yönelik CHP tarafından alenan saldırı girişimi bulunduğunu bu olaylar sırasında bir milletvekilinin kaşının açıldığını söyledi.

Görüşülen konularda öncelik Mısır'da yaşananlar ele alınmıştır. Mısır'da sabah namazı kılarken ateş açılması sırasında 60'a yakın insanın hayatını kaybetti.

Arınç şunları söyledi:

Bu yaşananlar darbe yolu ile iktidara gelenlere ibret olmalıdır. Meşru  Cumhurbaşkanı'nın yetkilerini darbe ile alanların nasıl biri leri olduğu görülmelidir.

Mısır konusunda yalnız kaldığımız bizi üzüyor. Ancak doğruları söyleyen tek iktidar olmamızdan dolayı da bundan gurur duyuyoruz.

Tutuklu ve gözaltında olanların hemen serbest bırakılmasını talep ediyoruz. şiddete yol açacak adımlardan her iki tarafı da uzak durmaya çağırıyoruz.

Mısır'a yönelik ilkeli ve ahlaki tavrımızı devam ettireceğiz. Mısır'a destek açıklamaları yapan ülkeleri de bunun yanlış olduğunu söylemeye devam edeceğiz. Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkelirin tarihi ve köklü ilişkilerdir. Türkiye ve Mısır birbirinden ayrılmaz bir parçadır. Mısır halkı ile dayanışmayı sürdürmek ilkemidir.

Mısır'da flu bir durum var. Başbakanlık konusunda netleşmemiştir.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.