Başbakan Yardımcısını Görünce...

Başbakan Yardımcısını Görünce...

Norveçli bir turist, Babacan'ı görünce içmekte olduğu bira şişesini eliyle arkasına sakladı ve sohbet boyunca öyle tuttu.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Antalya'nın tarihi Kaleiçi Semti'ni gezdi. Gezide karşılaştığı Norveçli bir turist, Babacan'ı görünce içmekte olduğu bira şişesini eliyle arkasına sakladı ve sohbet boyunca öyle tuttu.

Ali Babacan, Antalya'da partisinin belediye başkan adaylarının seçim çalışmalarına destek için esnaf ziyaretlerinde bulundu. Antalya'da ilk olarak Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin kahvaltısına katılan Başbakan Yardımcısı Babacan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel'in proje tanıtım toplantısına katıldı. Sonrasında ise Babacan, Menderes Türel, AK Parti Muratpaşa Adayı Cihan Bulut, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve partililerle birlikte Yat Limanı, tarihi Kaleiçi, Atatürk Caddesi, Karaalioğlu Parkı ve devamında yeniden Kaleiçi şeklinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

KADINLAR TAŞIDI ERKEKLER HEDİYE ETTİ

Başbakan Yardımcısı Babacan ve başkan adayları ise esnaf ziyaretleri ve hafta sonunu geçirmek için dışarı çıkan kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle saksıda çiçek ve karanfil hediye etti. Babacan ve adayların kadınlara armağan ettiği çiçekleri kasalarla taşıyanların yine kadın olması dikkat çekti. Yaklaşık 3 saat süren gezi boyunca kasalardaki saksı çiçeklerinin bir bölümü ve karanfil demetlerini kadınlar taşıdı. 

NAZAR BONCUĞU SATIN ALDI

Başbakan Yardımcısı Babacan, Kaleiçi gezisinde Mahir Özkardeş adlı cam üfleme sanatı ustasının dükkanını ziyaretinde, cam bir süs eşyasının kendisi için yapılışını izledi. Babacan, ateş kullanılarak üfleme sanatıyla camlara şekil veren ustadan, 50 lira karşılığında 10 tane nazar boncuğu anahtarlık satın aldı. 

BİRA ŞİŞESİNİ SAKLADI

Kaleiçi turunda Babacan ve beraberindekiler, tatil için Antalya'ya gelen Norveçli iki turistle karşılaştı. Norveçli turistlerden biri, elinde bulunan bira şişesini Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın görmeyeceği şekilde bir eliyle arkasına sakladı. Babacan'ın iki turistle yaklaşık 5 dakika süren sohbeti boyunca, elinde bira şişesi bulunduran turist, içmekte olduğu birayı arkasında sakladı. 

MÜZİK VE ŞİİR DİNLEDİ

Başbakan Yardımcısı Babacan, gezi sırasında sokak müzisyenlerinin şarkılarını da dinledi. Ayrıca bir vatandaş ise baş harfleri 'R.Tayyip Erdoğan' olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için yazdığı şiiri okudu.

BABACAN: HİÇBİR YOLSUZLUĞUN ÜSTÜ KAPATILAMAZ

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, şeffaflık, yolsuzlukla mücadelede bugüne kadar nasıl kararlılıkla durulduysa, bundan sonra da öyle olacağını belirterek, “Bundan en küçük kuşkusu olmasın kimsenin. Hiçbir yolsuzluğun üstü kapatılamaz. Yolsuzluğa tolerans gösterilmez. Varsa sıkıntılı bir konu mutlaka er ya da geç bunun hesabı verilir” dedi.

Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel’in, Belek Titanic Deluxe Hotel’de sanayici ve işadamlarına yönelik proje tanıtım toplantısına Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. 

Ali Babacan, Türkiye’nin hukuk devleti olması için yoğun mücadele verildiğini belirterek, “Bu konularda çok adım attık ama önümüzde daha uzunca yapılacaklar listesi var. Türkiye’nin birinci sınıf demokrasi olması için, temel hak ve özgürlükler konusunda atılması gereken adımlar var. Gerçek anlamda bir hukuk devleti olmak için çok ciddi reformlar yapmak gerekiyor. Son 2-2.5 ayda yaşadıklarımız dahi gerçek anlamda hukuk devleti olmadığı, yargı mekanizmalarının gerçek anlamda çalışmadığında ülkeye ne gibi sıkıntılar getirebileceğini hep birlikte gördük. Bir ülkede hukuki güvenlik tüm vatandaşlar için, özellikle iş dünyası için çok daha önemli” dedi.

Hukuki reformlar için Avrupa’nın referans olacağı ancak kendi kimlik ve kültürümüzden sapılmayacağını dile getiren Ali Babacan, 2002 Türkiye’siyle bugün arasında ciddi fark olduğu ama eksiklerin de olduğunun son 2.5 ayda görüldüğünü söyledi. Yasaların gri alanlardan temizlenmesi, açık, net ve kolay anlaşılabilir olması gerektiğinden bahseden Babacan, eğer bu dedikleri önümüzdeki birkaç yıl içinde yapılamaz ise Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasının çok zor olacağını söyledi.

Ekonomik reformların da son derece önemli olduğunu anlatan Babacan, OECD ülkelerine göre önümüzdeki 10 yıl boyunca OECD ülkeleri arasında en iyi büyüyecek ülkenin Türkiye olarak gösterildiğinden söz ederek, şöyle devam etti:

“Son 2.5 ayda yaşadıklarımız önemli konular. Devletin en mahrem güvenlik ve istihbarat birimlerine kadar tüm bu birimlerin sırlarının maalesef yanlış ellerde dolaşıyor olması çok sıkıntılı konular. Bunlar devletin milletin bekasıyla alakalı ve kim yaparsa yapsın, nereden gelirse gelsin kabul edilecek şeyler değil. Biz kuşkusuz şeffaflık, yolsuzlukla mücadelede bugüne kadar nasıl kararlılıkla durduysak bundan sonra da öyle olacak. Bundan en küçük kuşkusu olmasın kimsenin. Hiçbir yolsuzluğun üstü kapatılamaz. Yolsuzluğa tolerans gösterilmez. Varsa sıkıntılı bir konu mutlaka er ya da geç bunun hesabı verilir. Ama farklı amaçlarla, belli bir siyasi parti gibi görülüp, ama sonuçları itibariyle millete devlete zarar veren çalışmalar varsa da bunlara göz yummak mümkün değil. Bunun da gereği neyse yapılır. Dünya üzerindeki her devlet gereğini yapar, tabi ki biz de gereğini yaparız."

AJANSLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.