Başbakan Yıldırım: Dostlarımızı arttıracağız

Başbakan Yıldırım: Dostlarımızı arttıracağız

Başbakan Binali Yıldırım, Akdeniz'i çevreleyen bütün komşularla ilişkilerin geliştirileceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında kameralar karşısına geçti. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan, dış politikada izlenecek yol haritasına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

"AKDENİZ'İ ÇEVRELEYEN BÜTÜN KOMŞULARIMIZLA.."

Binali Yıldırım, "Bu dönem dostlarımızı arttıracağız, düşmanlarımızı azaltacağız. Buy doğrultuda çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor, bunda sonra da devam edecek. Akdeniz'i çevreleyen bütün komşularımızla ilişkileri geliştireceğiz." şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım: Dostlarımızı arttıracağız

Başbakan Yıldırım: Dostlarımızı arttıracağız İZLE

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Mutabakatın ilk semeresi bu cuma günü göndereceğimiz insani yardım gemisidir. Mersin'den gidecek gemi yardımları ulaştıracak. Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi hizmete girecek, yaralar sarılacak. TOKİ Gazze'ye konut yapacak.

Cenin bölgesinde organize sanayi kurma çalışmaları hızlandu, su elektrik sorununu çözmenin yolları aşıldı.

Kanaya bir yara durmuş süregelen bir sorun çözüme kavuşmuştur. Türkiye Filistin halkının haklı davasının her zaman yanında olacaktır.

Başbakan Yıldırım: Dostlarımızı arttıracağız

RUSYA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

Rusya ile Türkiye arasında normalleşme süreci başladı, her iki ülke halkı için hayırlı olsun.

Bu talihsiz gerilimin sona erdirilmesi için hep yapıcı bir tutum izledik, bir süredir devam eden dolaylı temaslar nihayet sonuç verdi.

DOSTLAR ARTACAK, DÜŞMANLAR AZALACAK

Bu dönem dostlarımızı arttıracağız, düşmanlarımızı azaltacağız. Buy doğrultuda çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor, bunda sonra da devam edecek. Akdeniz'i çevreleyen bütün komşularımızla ilişkileri geliştireceğiz.

Başbakan Yıldırım: Dostlarımızı arttıracağız

AB'DE ZORLU BİR SÜREÇ BAŞLADI

Birleşik Krallık'ın ayrılması ile AB'de zorlu bir süreç başladı. AB tarihinde ilk ve önemli bir dönüm noktasıdır. Bu kararın toplumlar arası ilişkilerden ekonomiye kadar pek çok alanda yansımalarını göreceğiz. Son yıllarda kendi değerlerinden uzaklaşan AB bunun bedelini ödemeye başladı. AB'nin buradan çıkan kararı iyi değerlendirip daha kucaklayıcı bir tavır sergilemesi gerekiyor. Güçlü bir AB'nin yolu daha hoşgörülü bir vizyondan geçiyor. İngiltere'deki referandum kampanyalarında Türkiye üzerinden çirkin söylemler yer aldı. AB ne yazık ki yalnız değildir, dünyanın çeşitliği yerlerinde ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve islamafobi artıK göstermektedir.

TÜRKİYE-AB GÖRÜŞMELERİ

18 Mart'ta yapılan Türkiye-AB görüşmelerinde 33. fasıl ayın 30'unda müzakereye açılacaktır. Hayırlı uğurlu olsun. İlgili bakanlarımız 30 Haziran'da Brükselde hazır bulunacak. Bu faslın açılması ile birlikte AB yolundaki çalışmalar daha da ivmelenecektir.

Uluslararası toplum göçmen krizinde iyi bir sınav veremedi. Biz insani görevlerimizi üstlenirken dünya kamuoyu bunu sadece seyretmekle yetindi. 3 milyona yakın Suriyeli'ye ev sahipliği yapan Türkiye dünyada en fala göçmen barındıran ülkedir. Biz bu yükün paylaşılması gerektiğini söyledik ama hiç bir ülkeden beklenen desteği göremedik.Bizim geleneklerimize uygun olarak bugüne kadar bu 3 milyon kardeşimizin yaşan şartlarının iyileştirilmesi için bir çok alanda 11 milyar gibi bir bütçe kullandık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.