Başbakan Yıldırım Kayseri'de konuştu

Başbakan Yıldırım Kayseri'de konuştu

Yıldırım Abdullah Gül Müzesi'nin açılışında büyük bir kısmı AK Parti hereketinden olan katılımcılara "ilk gün gibi yanyanayız" diye seslendi

Başbakan Binali YıldırımAbdullah Gül Üniversitesi Yerleşkesi içerisindeki Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi açılış törenine katıldı.

Törendeki konuşmasına açılışa katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek başlayan Başbakan Yıldırım, müze ve kütüphanenin, Kayseri'nin sanayi, ticaret şehri olmasında büyük katkısı olan Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası Kampüsü'nde açılıyor olmasının ayrıca önemli olduğunu dile getirdi.

Başbakan Yıldırım Kayseri'de konuştu

Başbakan Yıldırım: ilk gün gibi yanyanayız VİDEO

"AK PARTİ BİR VEFA HAREKETİDİR"

Cumhuriyetin ilk tesislerinden biri olan fabrikanın yıllarca Türkiye'nin kalkınması ve sanayileşmesi için hizmet ettiğini belirten Yıldırım, bugün de bir başka şekilde milletin hizmetinde olduğunu ifade etti. Başbakan Yıldırım, "Bu durum Cumhuriyet kurumlarının devamlılığının da bir göstergesidir. Bu kesintisiz hizmet anlayışını, bu devamlılık zihniyetini, mensubu olduğumdan gurur duyduğum AK Parti'de de görmek mümkündür. İşte şu an saygı değer Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan burada ve işte kendileriyle ilk günden itibaren yol arkadaşlığı yapan AK Parti hareketi iktidarında başbakan, cumhurbaşkanı görevi yapan Sayın Abdullah Gül Bey burada, diğer bütün yol arkadaşlarımız burada. Kayseri'de AK Parti hareketini başlatan bütün yol arkadaşlarımız burada. Hep beraberiz, buradayız, tıpkı ilk gün olduğu gibi bugün de yine yan yana, birlikte hep beraberiz." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım Kayseri'de konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daima "AK Parti bir vefa hareketidir." ifadesini kullandığını anımsatan Yıldırım, "İşte bu tablo da bir kez daha bu sözlerinizin bir teyididir. Allah'a hamdolsun, Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin." dedi.

"BİZ MAZİSİ OLAN ATİYİZ"

Başbakan Yıldırım, açılışı gerçekleştirilecek eserin yakın tarihte çok önemli hizmetlerde bulunmuş devlet adamlarına, "devletin bir cemilesi" olduğuna işaret ederek, müzenin aynı zamanda Türkiye'nin siyasi tarih müzesi olma özelliğini de taşıdığını bildirdi.

Başbakan Yıldırım Kayseri'de konuştu
Tören sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ve Başbakan Binali Yıldırım, müzeyi gezerek bilgi aldı.

Müzede 1950-2014 yılları arasındaki Türkiye siyasi tarihinin en güzel şekilde anlatıldığını belirten Yıldırım, "Bunun önemi şu, biz mazisi olan atiyiz. Gençlerimize, gelecek kuşaklara, geçmişte yaşanan acı olayları, güzel olayları hatırlatmak, geleceğimizi daha sağlıklı inşa etmek için bu ve buna benzer eserlere daha fazla ihtiyaç var." diye konuştu.

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.